Vaterpolisti Šapca pobedili su Crvenu zvezdu (10:9) u trećem meču finala Superlige Srbije i tako postali šampioni države po prvi put u svojoj istoriji!

Posle zimus osvojenog Kupa Srbije, u Šabac je stigla i titula prvaka države!

Izabranici trenera Miodraga Mirovića su pred krcatim tribinama Gradskog bazena kompletirali “duplu krunu”.

Posle 8:5 u prvom meču i 7:5 za crveno-bele u revanšu, “majstorica” je završena rezultatom 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3).

U odlučujućem meču u Šapcu, domaći vaterpolisti uspeli su da posle drame i velike borbe dođu do istorijski titule – 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3)

Meč je, između ostalog, obeležila i tuča na tribini u drugoj četvrtini, zbog koje je duel bio prekinut više od petnaest minuta.

Heroj pobede bio je Rogač, koji je na petnaest sekundi do kraja postigao odlučujući gol za veliko slavlje na tribinama!

Prva četvrtina završila se rezultatom 1:1. U drugoj deonici ekipe su se raspucale. Vučinić je bio veoma raspoložen, u Zvezdi je pogađao Šulc, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 5:4 za domaći sastav.

Druga četvrtina je potrajala pola sata, pošto je bio prekid od 15 minuta, zbog nereda na tribinama.

T trećem periodu domaći igrači su sve pogađali, prednost je rasla, a na kraju se u poslednjih osam minuta ušlo s rezultatom 9:6. Ipak, stegla se ruka Šapčanima, dok su se crveno-beli razigrali u 4/4.

Na minut do kraja rezultat je bio nerešen i Zvezda je bila veoma blizu preokreta. U tom trenutku kao heroj se istakao Rogač, koji je na 15 sekundi do kraja postigao gol za konačan rezultat – 10:9.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here