Šaban: Neću sirotinju za zetove

0

Slavlje Šaulića: Šaban sa sinom, suprugom, ćerkama i prijateljima
 

Da li ste znali da je Ilda otkazala venčanje?
 

– Nisam znao ni da ga je zakazala, ako se to uopšte ikada dogodilo. Nije mi palo na pamet da ulazim u to šta pišu novine i da sa ćerkom proveravam šta je istina, a šta ne. Meni je najvažnije da ona bude srećna, a ne vidim da joj išta fali – kaže Šaban.
 

Imam poverenja u decu

Koliko ste se plašili da će vaša deca upasti u loše društvo ili da će ih neko iskoristiti?
– Kao i svaki roditelj imam poverenje u njih, ali čovek nikada ne zna kada će da naiđe neka budala. Uzdao sam se u to da nisu naivni. Pričao sam im poučne životne priče, pričao sam o drogi. Mislim da im je uvek bilo jasno kakav je moj stav prema porocima. Hvala Bogu, danas su odrasli ljudi, zreli i pametni, umeju da misle svojom glavom – kaže Šaban.

Kako ste kao otac gledali na njenu vezu sa čovekom mnogo starijim od nje?
 

– Kada sam čuo za tu vezu nisam reagovao. Mislio sam da će je brzo proći. Ali, kako je uzelo maha zaključio sam da nije šala. Ali, nije mi bilo druge nego da dam svoj blagoslov zbog njene sreće. U toku njihove veze imao sam samo jedan susret s njim. Ubeđivao me je da je voli, delovao je iskreno i čestito.
 

Da li ste mu poverovali?
 

– Nisam nimalo naivan čovek, ali sam mu poverovao. Prolazili su meseci, godine, a oni su i dalje bili na istom. Kad sam shvatio kakva je to priča, gledao sam da budem izvan toga. Nije mi ostalo ništa drugo nego da se nadam da će se Ilda opametiti. Iskreno, bio sam presrećan kada se ta priča konačno završila.
 

Fudbal samo kod kuće

– Moj kum Kole ubeđivao me je da idemo u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Iako bi to bilo fantastično, dobro sam razmislio i odlučio da, ipak, ne idem. U ovim godinama sam vrlo obazriv čovek. Danas niko nije siguran ni u sopstvenoj državi, a kamoli da idem negde tamo "grlom u jagode". Bolje mi je da uživam uz televizor i rakijicu kod kuće.

Kakve zetove i kakvu snajku priželjkujete za ćerke i sina?
 

– Da budu normalni, da zetovi ne budu neka sirotinja, pa da moje ćerke moraju da rade za njih. Trebaju mi zetove i snajka koji će moju decu poštovati i iskreno voleti. Narodski rečeno, da ne budu neke jade, već osobe sa stavovima i integritetima. Samo, ko mene pita. Mogu samo da aminujem ono što oni odluče ili da se sklonim – iskren je Šaban.
 

Kako ste reagovali kada vam je Sanela rekla da se udaje?
 

– Tada nisam bio ovakav kao sada. Bio sam ubeđen da se treba mešati i uveren da nešto mogu da sprečim. Naravno, bila je to iluzija. Protivio sam se njenoj udaji, ali nisam mogao da učinim ništa. Da me ne shvatite pogrešno, protivio sam se zato što je ona bila pri kraju studija, molio sam je da sačeka. Ona je obećala da studije neće zapostaviti, da će ih nastaviti vanredno i pao sam na tu foru. Što je bilo, bilo je. Tada sam shvatio da ne treba da se mešam u životne odluke svoje dece jer ni ja nikome nisam dopuštao da se meni meša u život.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here