Z. Mirković
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije novi je patrijarh Srpske pravoslavne crkve. On je 46. po redu poglavar u tronu Svetog Save.

U apostolskom žrebu za izbor 46. patrijarha SPC našla su se imena trojice vladika – Irineja Bačkog, banjalučkog Jefrema i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija, javljaju beogradski mediji.

Prethodno je održana sveta liturgija na kojoj je mitropolit Hrizostom poručio da je “ovo istorijski Sabor jer se prvi put održava pod svodovima Hrama Svetog Save”.

Neka je blagosloven ovaj dan i početak Svetog Arhijerejskoj Sabora, poručio je u svojoj besedi mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

– Ovo je istorijski Sabor jer se prvi put održava pod svodovima Hrama Svetog Save. Neka Gospod usliši naše molitve za jedinstvo naše Crkve. Neka nas Sveti Sava inspiriše Duhom Svetim da izaberemo patrijarha srpskog – poručio je mitropolit.

3 COMMENTS

  1. Ovi sa vlasti mora da idu, ovo je nevidena izdaja! OD DANAS JA VISE NE KROCIM U CRKVU! NEKA MI BOG OPROSTI! Ovde ako je bilo fer izvlacenje ja dam glavu!!!! A volio bi da se Vucic izjasni sta je hteo kad je pozvao onog da pricaju nasamo!!!!!!!!! Ovi sa vlasti nisu drzava! NAROD JE DRZAVA!

  2. E moj prijatelju……
    Ne svidja ti se patrijarh jer ti nije po volji.
    Zašto traziš pomoć u zdravstvu,policiji,vojsci ako ti se ne svidjaju ti ministri?
    Nemoj ulaziti u bolnice isto tako.
    Po toj logici,ne treba da kročiš ni u Srbiju zbog ove vlasti.
    I ne zaboravi jednu stvar-kakav je narod,takva mu je i vlast.I svetovna i duhovna.
    A da,takvi kao ti su izuzetak.
    Vi ste dobri,pobozni i pošteni,a svi su ostali loši

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here