Sabotić sve rešio

0

Vođstvo: Dženan Sabotić
 

Sandžak bi pobedom učvrstio vodeću poziciju dok su se za BSC-u, koji je treći na tabeli, šanse prilično smanjile.

Prvi deo meča protekao je u izjednačenoj igri gde su obe ekipe imale nekoliko prilika da postignu vodeći pogodak. Najbolje šanse za naš tim su imali Irfan Sejdović i Elmir Džanović. Irfan se u 15. minutu sam našao ispred golmana, ali je čuvar mreže BSC-a bio spretniji. Elmir je 20 minuta kasnije uspeo da prevari i pretrči golmana, ali njegov šut pogodio odbrambenog igrača BSC-a.
 

KRAJS A LIGA N/V: SV FC Sandžak – BSC SV Ffm 2:0 (1:0)

FRANKFURT – Stadion: Nid. Gledalaca: 100. Strelac: Dženan Sabotić u 44. i 74. minutu. Žuti kartoni: Ha. Sejdović i Dukađinac.

SANDŽAK: Nurković, Rusu (A. Hajdarević), M. Sejdović, H. Sejdović (Sa. Sejdović), Kahrović, El. Džanović, Kujević, Sabotić, Dukađinac, I. Sejdović, Em. Honsić (Ed. Honsić).
Pozicija na tabeli:
1. Sandžak 28 22 3 3 85:22 69

 

 

Minut pre kraja poluvremena, Dženan Sabotić prodorom sa leve strane ulazi u šesnaesterac i sa pet metara pogađa golmana u nogu. Lopta se kratko odbija opet do Sabotića, koji je sprovodi u mrežu i dovodi svoju ekipu u vođstvo od 1:0 u pravom momentu.

Prelomni trenutak dogodio se u trećem minutu drugog poluvremena kada je svima na stadionu Nid zastao dah. Napadač BSC iz nastale gužve šutirao je na gol Sandžaka, ali se na gol liniji našao Emir Hosnić i sprečio izjednačenje. Prodrmane posle ove akcije, Sandžaklije su preuzele inicijativu i krenule u ozbiljnu ofanzivu.

 

Šanse da povećaju vođstvo imali su Semir Kujević, Irfan Sejdović, Dženan Sabotić, a prodor Mirsada Dukađinca igrači gostiju su morali da zaustave na nedozvoljen način u kaznenom prostoru. Penal je u gol pretvorio ponovo Dženan Sabotić i postavio konačnih 2:0 u 74. minutu.  Poslednju šansu na utakmici imali su gosti u 86. minutu, ali je golman Elvis Nurković dobro reagovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here