Pixabay.com

Putnici američkih vazduhoplovnih kompanija koji odbiju da nose zaštintne maske mogli bi da budu sprečeni da se ukrcaju u avion, saopštila je grupacija “Airlines for America”.

Međutim, i nakon što se ukrcaju, stjuardese i stjuardi imaju ovlašćenje da opominju putnike da vrate maske, ako ih tokom leta skinu.

Među prevoznicima koji sprovode ovu novu politiku su i Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines i United Airlines, navodi se u saopštenju “Airlines for America”.

Avio kompanije će jasno informisati putnike o njihovim pojedinačnim pravilima, a svaki će prevoznik odrediti odgovarajuće posledice za putnike koji se ne pridržavaju pravila, sve do stavljanja na crnu listu.

Nova rigorozna pravila o nošenju zaštitnih maski obavezujuća su i za putnike i za kabinsko osoblje, piše u saopštenju.

– Nošenje maske je jedna od preventivnih mera koje preporučuje Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) kao važnu meru za odbranu putnika i zaposlenih – naglašava grupacija.

Neke avio kompanije dozvoliće i izuzetke, tako maske neće morati da nose mala deca ili osobe s invaliditetom, kao i onda kada putnici jedu ili piju tokom leta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here