EPA/Maxim Shipenkov
Mobiilisani ruski vojnik se pozdravlja sa porodicom

Više od 100.000 ruskih vojnika poginulo je od početka rata u Ukrajini, a slične gubitke su doživele i snage pod kontrolom Kijeva, saopštio je predsednik Združenog generalštaba vojske SAD general Mark Mili.

Dodao je da je prema podacima Pentagona u Ukrajini poginulo i oko 40.000 civila, prenosi Rojters, koji nije mogao nezavisno da potvrdi ove navode.

Uprkos velikom broju žrtava, američki zvaničnik kaže da Moskva nije bila u stanju da postigne svoje ciljeve u Ukrajini i da se postavilja pitanje koliko dugo će Rusija biti u stanju da održi invaziju koja je desetkovala i veći deo njenih mehanizovanih kopnenih snaga.

Upitan o izgledima za diplomatsko rešenje u Ukrajini, Mili je rekao da je rano odbijanje pregovora u Prvom svetskom ratu pogoršalo ljudsku patnju i prouzrokovalo milione žrtava.

– Dakle, kada postoji prilika za pregovore, kada se može postići mir… iskoristite trenutak – rekao je Mili tokom govora na pozornici Ekonomskog kluba Njujorka, američke neprofitne i nestranačke organizacije posvećene diskusiji o društvenim, ekonomskim i političkim pitanjima.

Mili je rekao i da svi pokazatelji ukazuju da Rusija nastavlja sa svojim povlačenjem iz Hersona.

– Neće moći za dan ili dva, biće im potrebni dani, a možda čak i nedelje da povuku snage južno od reke Dnjepar – rekao je američki general.

1 COMMENT

  1. Jesteli sretni zbog toga ili vam hvali jos krvi u vasim zlocinackim ocima.pa vi zivite uvjek na krvlju nevini ljudi.nastListe sa tudom krvlju i sada nemozete zivit bez tudje krvi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here