SAD i Srbija najbolje sarađuju u odbrani

0

Sastanak Vlade Srbije sa američkim senatorom Džoržom Vojinovićem
 

"Obostrano je konstatovano zadovoljstvo nivoom saradnje u oblasti odbrane, koja predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa SAD i Srbije", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U razgovorima je "zaključeno da treba nastaviti saradnju na izuzetno uspešnim programima, poput saradnje u oblasti vojnog obrazovanja i u okviru Programa državnog partnerstva".

Vojinovič je posebno istakao dostignuti nivo saradnje Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja a izrazio je punu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju.

Šutanovac je upoznao delegaciju Senata SAD sa dostignutim stepenom reforme sistema odbrane Srbije ističući da su prioriteti u narednom periodu završetak procesa profesionalizacije, modernizacija Vojske i intenzivnije učešće u multinacionalnim operacijama.

"Razmatrajući političko-bezbednosnu situaciju u regionu, sagovornici su se saglasili da je samo intenzivnom regionalnom saradnjom moguće uspešno odgovoriti na sve izazove i rizike koji još uvek prete stabilnosti regiona", dodaje se u saopštenju.

Šutanovac je istakao i da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učestvuju u svim regionalnim bezbednosnim inicijativama, "dajući pun doprinos izgradnji mira i stabilnosti na prostoru zapadnog Balkana".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here