pixabay.com

Trampova administracija uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u „Huaveju“ smatraju da ih to ne samo da neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

Anson Žang, direktor „Huavej konzjumer biznis“ u Velikoj Britaniji, optimističan je po pitanju budućnosti „Huaveja“ u toj zemlji, ali i globalno, piše Forbs.

– Jedna smo od dve kompanije na svetu, koje su u stanju da imaju jedno hardversko i softversko rešenje u okviru sopstvenog ekosistema. Samo ‘Huavej’ i Epl ovo mogu, a to je i naša dugoročna strategija. Iako postoji mnogo izazova, glasina i pritiska posvećeni smo svojim investicijama i ekosistemu… Ova strategija biće efikasna – rekao je on.

 

Do prošle godine, „Huavej“ je bio u konkurenciji sa „Samsung“ kompanijom, kad je reč o Gugl android korisnicima širom sveta. Međutim, Trampove mere onemogućile su kineskog giganta da koristi Gugl, njegove aplikacije i licencirani Android OS.

Sad, posmatrajući globalno tržište, „Huavej“ želi da stvori „treći put“, odnosno alternativu i za IOS i za Android operativne sisteme. Kompanija vidi svoje modele mnogo bližim eplovim, nego Gugl modelima, prenosi Mondo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here