pixabay.com
Krim

Tri bivša američka ambasadora u Kijevu – Stiven Pfajfer, Džon Herbst i Vilijam Tejlor predlažu da se iskoristi pandemija virusa korone za pritisak na Rusiju kako bi vratila Krim Ukrajini.

U tekstu koji je pobjavljen u magazinu „NPR“ se navodi da pandemija Kovid-19 „daje neočekivanu mogućnost“ da se prekine konflikt u Ukrajini.

Bivši američki ambasadori su saopštili da u trenutku širenja korone i pada cena nafte SAD sa saveznicima treba da predlože Rusiji ukidanje sankcija, ako se prekine rat u Ukrajini.

– Kriza sa koronom može naterati Kremlj da pristane – smatraju oni.

Po njihovim rečima, američki predsednik Donald Tramp, u saradnji sa liderima Nemačke, Francuske i Ukrajine, treba, navodno, da predloži Moskvi da prekine konflikt u Ukrajini u zamenu za ukidanje sankcija. U slučaju „vraćanja“ Krima Kijevu, „mogle bi se ukinuti i druge sankcije“, smatraju diplomate.

Ranije SAD, EU, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija nisu dozvolile Generalnoj skupštini UN da usvoji predlog Rusije kojim se poziva na ukidanje jednostranih sankcija koje smetaju državama da se bore protiv korone. Pored Rusije, autori teksta deklaracije je bilo još 28 zemalja.

17 COMMENTS

  1. pa da da bi njihovi brodovi dosli do krima sasvim jasna politika , to njihovo pritiskanje satro Rusije je samo njihova politicka igra unutar Americke administracije koja tako i tako nehumano i neorganizovano deluje medjusobno po pitanju medjunarodnih odnosa.
    Namenska industrija je uspela da zadovolji evropsko trziste iz USA , drzeci evropu u vecitom strahu od Rusije, medjutim rusi su shvatili da Arapi ne vole amerikance i na takav nacin drze arape u strahu od Amerikanaca i prodaju im svoje orudje. igra je jednostavna

    • Kad idu tom logikom, mogli bi da odu sa Kosova kuci i zavrse sa okupacijom nase teritorije

  2. Ma daj, ništa vi njima ne miožete ponuditi, niti jih naterati na bilo šta.Pavas ni Šiptari ne slušaju više, vi ste našli Putina da prisilite na nešto!Ali volim ovo, kako ovi bivši čas posla rešavaju sve, kad su u penziji!

  3. Е сад би био фазон да Руси пристану, уз само један услов: чим Амери врате Тексас Мексику! Додуше није баш исто, Тексас је присаједињен војном интервенцијом, а Крим демократски – референдумом, али ето у знак добре воље…

  4. da kad bi se zezali prvo vi vratite kosovo srbije jer viste okupirali nasu zemlju i naleli velike stete kako vam nije sramota ako opste znate staje sram. a za rusiju samo mozete da sanjate jel da nije rusija cela evropa bila bi u haosu i vi to dobro znate rusija moze da vas unisti za dva minuta

  5. pa da NATO utrpa sestu flotu u sevastopolj, a da rusi potope crnomorsku flotu ili premeste u vladivostok gde more zaledjeno 6 meseci? jel oni misle da su rusi budale ili idioti? pre bih rekao da su oni, a ne rusi..

  6. Krim je oduvek bio Ruski, nisu vise u savezu sa Ukrajnom onda vrati moje. Rusija je demokratski putem sprovela referenduma 97%glasova Rusija je ulozila mnogo u Krim, flota se nalazi na Krimu. Amerika bi jedva docekala da postavi svoju flotu i raskomadaju Rusiju, to se nece dogoditi.

  7. Сада је време да Американци врате земљу Индијанцима. Убеђен сам да ће после тога Русија вретити Крим Украјини.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here