Pixabay.com
Foto: Ilustracija

SAD su nastavile osmatračke letove bespilotnim letelicama iznad regiona Crnog mora, saopštila su dva američka zvaničnika.

RK-4 Global Hok je odleteo na misiju u region, rekli su zvaničnici, a jedan je dodao da je to prvi takav let dronom od incidenta, koji se dogodio u utorak, preneo je Rojters.

Evropska komanda oružanih snaga SAD saopštila je da je u utorak ruski borbeni avion Su-27 prilikom presretanja udario u elisu američkog drona MK-9 reper, nakon čega se dron srušio u međunarodne vode Crnog mora.

Ministarstvo odbrane Rusije, međutim, tvrdi da ruski avion nije imao kontakt sa dronom, da nije koristio oružje i da se dron srušio zbog “oštrog manevrisanja”.

Zvaničnici Pentagona su više puta ove nedelje naglašavali da Vašington zbog incidenta neće prestati da obavlja takve misije.

Obaranje američke bespilotne letelice MK-9 u utorak je bilo prvi direktni američko-ruski incident od početka rata u Ukrajini.

4 COMMENTS

  1. Америка је пропала,зато друге увлаће у рат.Руши све њихово,па нека су у међународним зонама.Сваки ударац на њих , још више их онеспособљава.А њихови пратиоци,зависе само од њиховог суздржавања.Ако крену…Сармат у духу демократије као и Хирошима и Нагасаки.Све је за људе па нека пробају.Али , доста је више провокација по читавом свијету због америке и НАТО-а.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here