pixabay.com
Bela kuća

Sjedinjene Američke Države oštro su osudile današnje ruske raketne napade na Ukrajinu, koji su pogodili stambene zgrade u glavnom gradu Kijevu i drugim delovima zemlje, izjavio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven.

– Ne treba zanemariti da dok se svetski lideri sastaju na samitu G20 na Baliju kako bi razgovarali o pitanjima od značaja za živote i egzistenciju ljudi širom sveta, Rusija ponovo ugrožava te živote i uništava infrastrukturu Ukrajine – rekao je Saliven, a preneo Rojters.

Dodao je da će ruski napadi samo produbiti zabrinutost među zemljama G20 zbog destabilizujućeg uticaja Putinovog rata.

Najmanje jedna osoba poginula je danas u ruskom raketnom napadu na Kijev, a energetska situacija u Ukrajini je kritična posle talasa današnjih ruskih raketnih udara koji su oštetili energetsku infrastrukturu, saopštili su ranije ukrajinski zvaničnici.

Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je jedno telo izvučeno iz pogođene stambene zgrade u centralnom Pečerskom okrugu Kijeva.

Istovremeno, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika saopštio je da je energetska situacija u Ukrajini kritična posle talasa današnjih ruskih raketnih udara koji su oštetili energetsku infrastrukturu.

Nacionalni operater Ukrenergo saopštio je da je najveća šteta pričinjena u severnim i centralnim regionima zemlje i da su u tim oblastima uvedena hitna isključenja struje za sve kategorije potrošača.

4 COMMENTS

  1. Kada ce kraj americkom licemerstu.pkrijte se usima.zasto nepricate o vasim borbadovanju i raketiranju.mislite daje to svjet zsbiravio ne nije.o tom zlocinu svi znaju.niko gs bije nitice da zaboravi.nakraju krajeva rat u ukraini je vas zlocin sigurno

  2. Ako Realno Govorimo o Ratovima Nije ovaj rat Realan sto Rade Rusi Ali Mozda su i oni kopirali Ratove Amerikanaca Koji su isto ili slicno Radili u Irak i … Pa ih niko nije osudio i sakcionisao i …
    Drugim Recima Ono sto si ti radio sada mogu i ja na ZALOST Narordu Dali se zvali Ukrainci Ili I racani ili …
    Naj Zalosnije je Da uvek ispastaju Nevini

  3. Osudili ruski napad u poljskoj.zato jer za vas i poljake i ostali kolektivni zapad.laz je vasa istina.vi i u crkvi lazete

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here