EPA/Stephanie Lecocq
Milorad Dodik

Ni Dejtonski sporazum, ni Ustav BiH ne daju pravo na otcepljenje nijednom entitetu.

To je poruka iz Ambasade SAD povodom izjave srpskog člana Predsedništva BiH da će zvanična Banjaluka tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik.

“Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcepljenje nijednom entitetu”, saopšteno je iz Ambasade SAD u Sarajevu.

To je komentar Ambasade SAD u Sarajevu na izjavu Dodika da će Republika Srpska tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, povratak na “izvorni Dejton”, a ako to ne bude tako, da se u narednih šest meseci proglasi nezavisnost.

“Odgovorno liderstvo zahteva učešće u vlasti i usvajanje ključnih ekonomskih reformi i reformi za transparentnost kako bi se poboljšao život građana, a ne retrogradne pozive koji nude samo gubitak bilo kakvih šansi u budućnosti”, navodi se u saopštenju američke ambasade.

8 COMMENTS

  1. Ni ustav Srbije niti rezolucija 1244 nedozvaljaju autonomnoj pokraini Kosovo i Metohija da se osamostale i doklen dogurasmo????
    Ameri,ameri brz vam nestanak zelim

  2. Dodik nije siptar ili hrvat, nema pravo na otcepljenje, nijedan ustav nije dozvoljavao hrvatima, slovencima, siptarima niti bilo kome da se otcepe pa ste ih priznali, niste vi amerikanci bogovi, da ubijate neduzan narod sirom sveta nadaleko ste poznati

  3. Nemaju pravo, ali ce uraditi. I? Sta ce te vi, da opet bombardujete? Dao bog da se ocepe, pa ne mora niko da ih prizna, ali nece je biti ( RS) u sastavu BiH.

  4. Kako vi to lepo znate sta pise i gde pise kad treba da nagazite Srbe
    Spodobe Americke
    Necete dugo polako vas neutralise Evropa a za Rusiju i Kinu da ne pricam
    Dolazi vreme kada cemo upucivati bele slemove i ostalu calankuriju i kod vas da se bas ne istrebite potpuno

  5. Može. Може. То зна и Запад,у супротном би пустио Републику Српску без поговора да направи војску па да пробају да укину Републику Српску. Запад зна да би нам успело. Значи, утеравају нам страх у кости, јер би они били доведени неугодну позицију. Ту је Кина, ту је Русија, ту је Мађарска, ту је Србија, и сви остали. Републику Српску не сме нико да пипне. Косово и Метохија је српска територија. 1244 Могу да нам, извињавам се, “пљуну” под прозор. Запад је да Србијом доживео :GAME OVER.
    Сад хоће опет, како би Србија направила погрешан корак. Србија није веверица. Готово је. Албанци треба да се задовоље са аутономији коју имају. На крају крајева, кад Запад почне да стационара мигранте из Африке и Азије на територији Косова и Метохије Албанци ће сами почети да сукобе. Ако мисле да одрже аутономију, није препоручљиво тапочињати сукобе са Авганистанцима, Јеменцима, Арапима… Пакистанцима, Бангладештанцима… Знамо за инвазије Монгола и Татара, али изгледа да Албанци нису баш били у току са историјом пре 1912. године. Гледајмо на такозвано Косово Републик. Дете од 13. година и даље у кревецу. Тетка ради у Америци, баба у Енглеској, тата у Немачкој, кум у Турској, најбољи друг у Хрватској, другари у Црној Гори… И како који политичар у Приштини седне у фотељу негира оног претходног.
    # Аљбине,па ово је потписао твој претходник…
    Аљбин : Оног момента када сам сео у фотељу, тад је Косово стекло независност, оно пре не важи. Значи Косово није независно? Па, тако кажи…
    Неће још дуго да Запад љуља Косово. Запад је љуљао и Југословију, па видим Југословија је два метра под земљом. Ко год за џабе једе и пије на рачун Запада, заврши ко Југословија.
    ??⚪??Слободно до победе, уз веру у Бога. Република Српска нема шта да изгуби.

  6. Naravno da ce RS biti nezavisna drzava !!!
    Ne mislite valjda da cemo jos 100 narednih godina da se prepucavano sa islamistima koje vi podrzavate jos od 92.
    Game over
    Dosta je bilo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here