pixabay.com

SAD još uvek mogu da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“ i Vašington sprema „trik sa sankcijama“ protiv ruskog gasovoda koji bi trebalo da bude izveden pre Nove godine, piše nemački tabloid „Bild“, pozivajući se na izvore u američkom Senatu.

Protivnici „Severnog toka 2“ u Americi očekuju da zaobilaznim putevima uspeju da uvedu sankcije evropskim kompanijama koje učestvuju u izgradnji ruskog gasovoda, piše „Bild“

„Trik“ Vašingtona, objašnjava nemački list, jeste da sankcije protiv partnera „Gasproma“ u Evropi postanu deo Zakona o vojnom budžetu SAD za narednu godinu, koji će, kako se očekuje, biti usvojen do kraja 2019. godine.

Pošto su sankcije usmerene protiv onih koji učestvuju u projektu evropskih kompanija, američki kongresmeni nemaju vremena za izradu pravog zakona, objašnjava „Bild“.

„Kada niko ne gradi, nema ko ni da se kazni“, citira nemački tabloid izvor u američkom senatu.

Informacije da se sprema „iznenađenje za Ruse“ potvrdio je i šef senatskog komiteta za spoljnu politiku Džim Riš, koji je obećao da će sankcije „skupo koštati“ Moskvu i evropske partnere „Gasproma“, zaključuje list.

2 KOMENTARA

  1. Bas me interesuje, koje iznenadjenje to moze biti, na koje Vladimir ne bi imao odgovor. Konjokradice trebaju otreznjenje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime