pixabay.com

SAD još uvek mogu da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“ i Vašington sprema „trik sa sankcijama“ protiv ruskog gasovoda koji bi trebalo da bude izveden pre Nove godine, piše nemački tabloid „Bild“, pozivajući se na izvore u američkom Senatu.

Protivnici „Severnog toka 2“ u Americi očekuju da zaobilaznim putevima uspeju da uvedu sankcije evropskim kompanijama koje učestvuju u izgradnji ruskog gasovoda, piše „Bild“

„Trik“ Vašingtona, objašnjava nemački list, jeste da sankcije protiv partnera „Gasproma“ u Evropi postanu deo Zakona o vojnom budžetu SAD za narednu godinu, koji će, kako se očekuje, biti usvojen do kraja 2019. godine.

Pošto su sankcije usmerene protiv onih koji učestvuju u projektu evropskih kompanija, američki kongresmeni nemaju vremena za izradu pravog zakona, objašnjava „Bild“.

„Kada niko ne gradi, nema ko ni da se kazni“, citira nemački tabloid izvor u američkom senatu.

Informacije da se sprema „iznenađenje za Ruse“ potvrdio je i šef senatskog komiteta za spoljnu politiku Džim Riš, koji je obećao da će sankcije „skupo koštati“ Moskvu i evropske partnere „Gasproma“, zaključuje list.

2 COMMENTS

  1. Bas me interesuje, koje iznenadjenje to moze biti, na koje Vladimir ne bi imao odgovor. Konjokradice trebaju otreznjenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here