Tanjug/AP

Visoki američki zvaničnici poručili su izraelskim zvaničnicima da su SAD spremne da pruže Izraelu svu potrebnu podršku u slučaju rata na severu sa Hezbolahom, navodi Si-En-En (CNN).

Prema izveštaju te medijske kuće, ovo obećanje je preneto Izraelu na sastanku koji su održali američki ministar za strateške poslove Ron Dermer i šef izraelskog Nacionalnog saveta za bezbednost Cahi Hanegbi u Vašingtonu ove nedelje, navodi Džeruzalem post.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je u petak da je veoma zabrinut zbog eskalacije tenzija između Izraela i libanskog Hezbolaha i da mirovne snage UN rade na smirivanju situacije i sprečavanju pogrešnih poteza.

1 COMMENT

  1. Izrael = SAD i nema dalje. To je ista drzava, ista administracija, isto naoruzanje, isti ciljevi, nema tu nikakve razlike. SAD je napravio sebi drzavu monstruma, taman po svojoj meri. Imaju svog kera pit bull-a na Bliskom istoku. Pustaju ga da ujeda i da ubija oko sebe – sve sto ne lici na kaubojski sesir ili zidovsku kipu / jarmulku – kapicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here