Bivši ruski teniser i nekadašnji broj jedan svetskog tenisa Marat Safin, uveren je da Novak Đoković u budućnosti može da stigne rekord Rodžera Federera od 20 Grend slem titula.

– Zna se da se Rafa i Novak najviše pitaju o tituli. Takođe, verujem da Novak može da stigne Federera po broju velikih titula. Siguran sam, zaista. Pred njim je još dosta godina i prilika. Koliko mu je, 32? Svakako da će sve zavisiti od njegovog zdravlja, ali ako ovako nastavi da igra, mogao bi da igra lako i do 40. godine – rekao je Safin.

Rus je rekao i da ne brine za budućnost tenisa kada se povuku članovi velike trojke.

– Budućnost je svetla. Imamo Zvereva, Hačanova, Medvedeva, Cicipasa, biće to veoma interesantna vremena kada se Rodžer, Rafa i Novak povuku. Doći će i neki novi igrači, biće to sasvim druga priča.

Za Đokovića i Nadala, koji su po mnogima najveći favoriti za trofej, kaže da još nisu rekli sve što imaju.

– Ubeđen sam da će Đoković i Nadal biti u vrhu još nekoliko godina, kao što je to slučaj sa Federerom sada. Mislim da igraju svi veoma dobro, i deluju mi trenutno da su nedodirljivi – dodao je Safin.

Safin je bio jedan od predvodnika ” velikog ruskog talasa ” koji je pre dvadesetak godina zapljusnuo svet tenisa. Tada je krenula ” invazija sa istoka “, i mnogo je dobrih igrača, ne samo iz Rusije već uopšte istoka Evrope i Balkana, stupilo na veliku scenu. Marat zna zašto su svi uspeli.

– Mislim da smo tako uspešni zato što smo gladni uspeha. Zapadni svet je takav, ovde svi imaju mnogo novca, tako da deca nemaju motivaciju da se bore i igraju. Mi na istoku se uvek mučimo sa novcem, tako da smo i sa te strane posebno motivisani. Tako je to, oduvek smo bili siromašniji, za nas je veliki turnir uvek prilika. Razumete me, zar ne? Sa Francuzima, Amerikancima, uvek je drugačija priča. Nama je tenis uvek prilika da pobegnemo od bede. Otuda smo motivisaniji više od Francuza, Italijanam Amerikanaca i ostalih sa zapada – zaključio je Safin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here