Sajam u Briselu: Veliko interesovanje za odmor u Srbiji

0

Ove godine na sajmu je bilo oko 113.000 posetilaca, što je za šest odsto vise nego 2009, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

Tokom pet dana sajma, vođeni su brojni razgovori sa predstavnicima belgijskih organizatora putovanja. Najveći interes je, kako je navedeno u saopštenju, bio usmeren na potencijale Srbije za aktivan odmor u prirodi, što je ove godine u vrhu turističke tražnje ne samo na tom tržištu. Ova vrsta programa za Srbiju se već nalazi u ponudi nekih belgijskih agencija, kao što je "Tierra Naturreisen", na primer.

Razgovor je vođen i sa najznačajnijim i najvećim belgijskim organizatorom putovanja "Thomas Cook", koji organizuje više od 50 odsto programa putovanja iz Belgije. Predstavnici te organizacije su izrazili zainteresovanost za upoznavanje turističkih potencijala Srbije i najavili dolazak na Sajam turizma ITF u Beogradu.

Štand TOS-a je posetio i predstavnik turističke agencije "Time to Travel" iz Holandije, koja u programima ima Srbiju kao turisitičku destinaciju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here