Šakota objasnio zašto je nedeljni meč sa Cedevita Olimpijom bitniji od Evrolige

0
twitter.com/kkcrvenazvezda

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota tvrdi da je utakmica protiv Cedevita Olimpije najvažnija u predstojećem periodu.

Zvezda se u nedelju suprostavlja jednom od najboljih timova ABA lige u 20. kolu regionalnog takmičenja, a u narednih nedelju dana je čekaju izazovi u Evroligi protiv Fenerbahčea i Makabija.

– Moramo da kažemo da je ovaj meč izuzetno važan za nas, I to na startu nedelje u kojoj nas ponovo očekuje dupli program u Evroligi. Međutim, ne samo što je prvi u nizu, već i uslov za neke stvari kasnije, meč sa Olimpijom Cedevitom je najvažniji. Svesni te činjenice moramo da uđemo u ovaj meč snažno, znajući koliko je važan ovaj meč. Igramo protiv direktnog protivnika za plasman u plej-ofu i samo ta činjenica dovoljno govori – rekao je Šakota za klupski sajt.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić tvrdi da njegova ekipa nema pravo na opuštanje i greške kojih je u prethodnom periodu bilo.

– Nemamo pravo na grešku, moramo da odigramo izuzetno čvrsto, sa mnogo više energije borbe i verujem da time imamo veliku šansu da pobedimo. Pozivam i navijače da dođu u halu u nedelju uveče, i naše Zvezdaše koji će biti na fudbalskom derbiju I sve ostale, mnogo nam je važno da pred punim tribinama i podrškom odigramo ovu utamicu, a ostalo je na nama – istakao je Lazić.

Vladimir Štimac tvrdi da je promena u odnosu na prvi meč sezone bilo i kod jednih i kod drugih, te da Cedevita Olimpija i po odlasku Marka Simonovića ima napadački potencijal.

– Tu su Blažič, Cirbes, Murić… Dobra ekipa protiv koje moramo da se postavimo kao da igramo evroligašku u utakmicu u Beogradu što znači da moramo da odigramo mnogo čvršće, jače, energičnije nego neke utakmice – rekao je centar crveno-belih..

Meč Zvezde i Cedevita Olimpije je u nedelju u Pioniru od 21 sat, a kapije će biti otvorene dva sata ranije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Izvor:
Vesti online

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here