Sakupljeno 7.000 franaka

0

Ovako je to izgledalo: Štand Kolubare na Rathaus placu
 

 

 

A sve je počelo na sastanku u klubu, gde se pored članova uključila u razgovor i Marina Đurić, vlasnica restorana "Klosterštubli", kao i njihov prijatelj Švajcarac Volfgang Ler (Lerh) koji je i predložio da se održi manifestacija pod nazivom Dan donacije za poplavljene na Balkanu i da se o tome obaveste svi lokalni mediji. Tako je za ovu akciju saznala i potom je podržala gradonačelnica Klaudija Ajmer.

 

Lična karta "Kolubare"

Srpsko društvo "Kolubara" je osnovano 1989. godine u Štajnu na Rajni i ove godine slavi dve i po decenije postojanja. Neguje i čuva običaje i tradiciju srpskog naroda, a bavi se i humanitarnim radom. Osnivač je Srpske dopunske škole u Disenhofenu, Vagenhauzenu i Štajnu na Rajni.

– Akcija je trajala od 9 do 14 časova. Imali smo dva štanda, a naše dame su spremale kolače, bilo je i kafe, čaja i vode. Klub je izdvojio iz klupske kase 1.000 franaka, a na kraju tog dana smo izbrojali priloge i bilo je u kasi 6.000 franaka. Pomoć će se deliti na ravne časti postradalima u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

Ukusna ponuda: Naše torte i kolači
 

Od sakupljenog novca kupiće hranu i poslati u Srpsku, a ostatak će biti uplaćen na račun Vlade Srbije, izjavio je za "Vesti" Ratko Savić, predsednik Srpskog društva "Kolubara".

U akciji su se posebno istakli članovi kluba: Labud Dašić, Saša Perić, Dejan Ropčević, Bogoslav Jovelić, Dušanka Jovelić, Marina Đurić, Ljilja Kosparić, Lena Đurić, Mišel Salinas, Stefanija Šajdeger, Ratko Savić i prijatelj ovog kluba Musafer. Veliki doprinos dale su i žene koje su spremale slatkiše i osveženje: Radmila i Marina Đukić, Mira Tomić, Bosa Đokić, Goga Savić, Dara Ropčević, Vesna Perić, Dušanka Jovelić, Dubravka i Petra Božić, Ruža Pavlović, Ljlilja Kasparić, Nada Đokić, Ružica Dašić i Stana Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here