Avion kojim je Emilijano Sala putovao u Englesku ne bi li se priključio novim saigračima, srušio se i pao u kanal Lamanš. Svakakve su činjenice obelodanjene od trenutka nesreće, pokrenute su istrage, a danas je otkrivena neverovatna stvar – Sala i pilot aviona su bili otrovani pre kobne nesreće koja se desila u januaru.

 

Ubrzo posle nesreće mnoge nepravilnosti i činjenice procurile su u javnost. Prvi šokantan detalj bilo je da pilot aviona nije imao dozvolu. Prvobitno je planirano da avionom upravlja iskusni pilot Dejvid Henderson, ali je u poslednjem trenutku pilotsku kabinu zadužio Dejvid Ibotson, za kog se kasnije utvrdilo da nije imao licencu za letove komercijalnog tipa.

Pojavile su se i poruke koje je Sala slao neposredno pred poletanje, u kojem je rekao da avion izgleda kao da će se raspasti i da se boji ovog leta.

Početkom februara pronađena je olupina aviona na dnu kanala Lamanš, a u njoj je pronađeno i telo za koje se potvrdilo da pripada Argentincu.

Sada, pola godine posle svega, BBC prenosi da je izveštaj Britanske agencije za istraživanje avoinskih nesreća otkrio da je Argentinac u trenutku nesreće bio otrovan ugljen-monoksidom.

Kako telo pilota još uvek nije pronađeno, ne može se potvrditi da je i on bio otrovan, ali pretpostavlja se da to može biti slučaj, pošto je glavni efekat trovanja ugljen-monoksidom gubljenje svesti. To bi svakako objasnilo gubljenje kontrole nad avionom i pad.

Sala je inače, ostvario transfer, rekordan za Nant, a u trenutku nesreće, bio je na putu za Kardif, gde je trebao da zaigra u istoimenom fudbalskom klubu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here