commons.wikimedia/Jorge Franganillo
Salcburg

U austrijskoj pokrajini Salcburg medicinseko osoblje bori se ne samo modernim sredstvima protiv koronavirusa, već koristi i zastarelu tehnologiju.

Pošto je digitalni sistem za prijavu obolelih od korone najčešće preopterećen, naloženo je lekarima da koriste faks aparate. Lekarske ordinacije moraju, kako piše dnevnik “Kronen cajtung”, analognim putem da šalju nadležnima podatke o svakom pacijentu sa pozitivnim antigenskim kovid testom.

Na početku pandemije prijave su obavljane faksom, a kada je uspostavljen digitalni sistem mnogi lekari su se nadali smanjenju birokratije, ali su sada ponovo morali da se vrate zastarelom faksu, tehnologiji koju mnogi mladi i ne poznaju.

“Samo PCR testovi i sigurni slučajevi zaraze koronom mogu da se prijave digitalno. Ostalo mora da se šalje faksom, jer u suprotnom pada sistem za prijavu”, preneo je listu jedan neimenovani lekar.

Lekar mora najpre digitalni formular da popuni na računaru, potom ga odštampa i onda šalje faksom. Lekari, koji imaju ordinacije, žale se da im nije dozvoljeno da se popunjeni formular šalje mejlom, zbog problema u vezi sa zaštitom podataka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here