MN Press

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić rekao je da mu je drago što je došao u Beograd posle 27 godina zbog meča protiv Crvene zvezde.

On je za Crvenu zvezdu rekao da je, uz zagrebački Dinamo, trenutno najbolja na Balkanu.

Bivši fudbaler Bajerna, Hamburga, Juventusa i Volfsburga, kao i reprezentativac Bosne i Hercegovine, ističe da veoma ceni Zvezdu i sve šta je uradila poslednjih godina.

– Zvezda sada ima sedam bodova više drugoplasiranog u Superligi i, jednostavno, dominira i igra najbolji fudbal u Srbiji… Ima godina kada je tako, kada je drugačije, a ove je jasno – rekao je Salihamidžić.

Funkcioner bavarskog giganta nasmejao se na pitanje da li je Zvezda najbolja i na Balkanu.

– Teško je reći, tu je i Dinamo, koji igra dobro i ima fantastičnu ekipu. Po meni, ta dva kluba su najbolja sa ovih prostora. U ovom momentu je tako – poručuje popularni “Braco”.

Prema njegovim rečima, izabranici Vladana Milojevića imaju kvalitet da prezime u Evropi

– Poslednje tri godine prave uspehe, što je stvarno dobro, iako nisu uspeli da se potvrde i u LŠ. Sada su na trećem mestu grupe i mogu da se plasiraju u drugu rundu, ko zna… Ako ne, onda u Ligu Evrope. Imaju mogućnosti.

Neizbežno je bilo da se Salihamidžić priseti čuvenog polufinala Kupa evropskih šampiona između Crvene zvezde i Bajerna 1991, godini kada se srpski klub popeo na vrh Evrope.

– Igrači se ne sećaju, ali čuli su priče. Normalno da smo im preneli i kakva je atmosfera u Beogradu, koliko emocija ima i kakva je publika. Pripremićemo se.

Salihamidžić, koji je kao 15-godišnjak zbog rata prešao u Nemačku iz BiH, raduje se što je ponovo u Srbiji.

– Lepo je biti u Beogradu, poslednji put bio sam 1992. godine, tada sa reprezentacijom. Vrlo mi je drago, imam lepa sećanja sa “Marakane”. Lepo je vratiti se – zaključio je.

Utakmica 5. kola B grupe Lige šampiona između Crvene zvezde i Bajerna počinje u 21 čas na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here