EPA

Lider italijanske Lige i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas povodim izveštaja Bazfida o navodnom susretu s osobama bliskim zvaničnicima iz Kremlja, da nikada nije uzeo novac od Rusije, prenosi Ansa.

– Već sam podnosio tužbu zbog klevete i ponovo ću to uraditi danas, sutra i prekosutra. Nikada nisam uzeo ni jednu rublju, evro, dolar niti litru votke iz Rusije – rekao je Salvini.

U svom izveštaju informativni portal Bazfid naveo je da se član Salvinijeve pratnje 18. oktobra sastao sa dvojicom Italijana i trojicom Rusa u moskovskom hotelu Metropol i da je sa njima pregovarao o slanju miliona dolara na ime profita za uvoz ruske nafte Salvinijevoj stranci i to putem tajnih kanala.

Predsednik udruženja Lombardija – Rusija i izaslanik Lige u Moskvi Salvini rekao je da nikada nije primio ni rublju od bilo koje pomenute osobe.

Koalicioni partner Salvinijeve Lige pokret “Pet zvezdica” saopštio je da ta stranka radi u interesu Italijana, a ne drugih zemalja, a njen predsednik Luiđi di Majo prokomentarisao je čitav slučaj sa: “bolje Putin nego naftaš”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here