EPA/Kusthrim Ternava

Portparol američkog Stejt departmenta kaže da Beograd i Priština moraju da poštuju svoje obaveze u primeni sporazuma, uključujući i Zajednicu srpskih opština, prenosi Gazeta ekspres.

– Od suštinskog je značaja da Beograd i Priština ispoštuju svoje obaveze sprovođenjem svih prethodnih sporazuma. To uključuje i Zajednicu srpskih opština – rekao je portparol Stejt departmenta za taj list.

Naveo je da SAD nemaju opis kako bi trebalo da se implementira taj sporazum ili bilo koji drugi sporazum i da ovo pitanje zavisi od toga kako su se strane međusobno dogovorile.

– Ne dajemo nikakav opis kako bi ovaj, ili bilo koji drugi sporazum, trebalo da se sprovodi. Tehnike implementacije su predmet dogovora između strana – rekao je portparol američkog Stejt departmenta.

U Evropskoj uniji poručuju da treba primeniti sporazum o Zajednici srpskih opština.

Pre nekoliko dana potpredsednik kosovske vlade Besnik Bisljimi je, komentarišući “pretnju” Srpske liste da će napustiti institucije ukoliko se ZSO ne formira, rekao da je siguran da se takav sporazum neće primeniti.

– Neće biti Zajednice srpskih opština. Ako je to bio razlog zašto su glasali za Srpsku listu, onda su građani izmanipulisani – rekao je Bisljimi.

U međuvremenu, srpska strana se priprema da pitanje ZSO bude tačka o kojoj će se razgovarati na sledećem sastanku u Briselu.

1 COMMENT

  1. “Ako je to bio razlog zašto su glasali za Srpsku listu, onda su građani izmanipulisani – rekao je Bisljimi.”

    Znači Srbi ne bi glasali da su znali da je zbog ZSO?! 🙂
    Kakvi manipulatori…
    Besljimi se prejeo bunika, definitivno! 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here