K. Marković
Takmičenje: Novak Despić sa decom

Umesto tradiconalnog odlaska u pravoslavne hramove na svete liturgije, naši zemljaci u Melburnu su najveći hrišćanski praznik provodili u porodičnom okruženju. Uz čestike nisu izostale ni želje da pandemija korona virusa što pre prođe i da se život vrati u normalu.

Hramovi srpske crkve, ali i drugih pravoslavnih zajednica, bili su zatvoreni za vernike u nedelju, a službama su prisustvovali samo sveštenici i simboličan broj članova crkvenih odbora. Poruke vernicima upućivane su preko Fejsbuk stranica. Na kraju službi čitana je i vaskršnja Poslanica njegove svetosti patrijarha Irineja.

Pred praznike protojerej Milić Rakić iz crkve Sveta Petka iz Rokbenka, podsetio je vernike da su odlukom federalne vlade zatvoreni svi hramovi i crkve u Australiji.

– Poručujem da ovih dana, naročito na Vaskrs, upalite kandila, okadite kuću i pojačate molitve. Molimo se dragom Bogu da ova nesreća uskoro prođe i da sačuva sve u međuvremenu, sa nadom da ćemo se opet, uskoro, sastati u našoj svetoj crkvi i molitve svoje Gospodu prinositi. Neka je Božiji blagoslov sa svima vama i svima čestitam praznike – poručio je protojerej Milić Rakić.

Porodica Novaka Despića iz Melburna praznik je provela u porodičnom okruženju, a nakon uskršnjeg ručka iskoristili su priliku da se takmiče u kucanju jajima.

Veselo je bilo i u porodici istaknutog člana srpske zajednice Save Kovačevića, koji je nedeljno praznično popodne proveo sa svojim mališanima.

Veselo: Savo Kovačević sa mališanima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here