pixabay.com

Kajgana je u mnogim domovima najvoljenije jelo za početak dana. Daje energiju i osećaj sitosti, ukusno je i jednostavno za pripremu.

Ipak, mnogo je neslaganja među ljudima oko toga načina pripreme koje donosi najsavršeniji ukus.

Dok neki tvrde da je najukusnija kajgana iz tiganja, drugi preferiraju onu iz mikrotalasne. Međutim, vrhunski kuvar i TV zvezda Olton Braun tvrdi kako svim tim metodama pripreme za savršenstvo ukusa nedostaje jedan tajni sastojak.

Važna je i temperatura kuvanja

“S obzirom na to da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom?!”, kaže kuvar za “Miror”.

On naglašava da je dovoljna jedna kafena kašika majoneza i isto toliko vode, jer majonez poput “začina” jajima daje svilenkastu teksturu, a neće im promeniti ukus.

“Još je popularni Gordon Remzi dao ključan savet za pripremu dobre kajgane”, kaže Braun – tajna je u temperaturi kuvanja.

“Kuvajte ih sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i sklonite, pre nego što se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvek trebalo da bude pomalo tečna. Zaro, jaja treba da izgledaju pomalo nedovršeno”, zaključuje kuvar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here