Otvaranje aerodroma Rosulje kod Kruševca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, obilazeći radove na izgradnji deonice auto-puta u okviru Moravskog koridora, da će Srbija nastaviti da gradi i radi na svojim važnim projektima, kao što je ovaj.

Na pitanje kako vidi Srbiju za četiri godine, kada se završe svi trenutni projekti i šta može reći za projekat autoputa Beograd-Temišvar, Vučić je odgovorio:

„Toma (Momirović) ode pa najavi, niti koga pita. To je fantastičan projekat, ali još nije rekao gde je pare našao. Valjda je Siniši Malom rekao i to je važno. A pošto je ministar u vladi od tog projekta ne možemo da odustanemo i gradićemo“.

Vučić je konstatovao da će Banat biti izvanredno povezan, i dodao da tek kreće projekat autoputa Beograd-Zrenjanin.

– Kada krenete u to nema kraja – konstatovao je on.

Vučić je rekao da će se završetkom obilaznice oko Kragujevca i spajanjem sa koridorom 11 biti umrežena cela Srbija.

Podsetio je da se gradi i Dunavska magistrala, da će autoput prema Vršcu dodatno doprineti razvoju Pančeva, koji je, kaže, grad budućnosti, koji će najbrže rasti zbog industrijske zone i kvaliteta fabrika koje su došle.

– Najviše će rasti Pančevo, ali i Ali Bunar, Kovin, ceo vršački kraj. Nikada tome nema kraja, kada krenete da gradite gledate šta je novo i šta treba da uradite – naglasio je on.

– Rekao sam Bratislavu Gašiću u Kruševcu samo još Kosmodrom da napravimo. Pogledajte kako je izgledao taj grad pre deset godina i kako izgleda danas. Dobiće autoput, otvaramo aerodrom. A znam Batu i predsednicu koji će tražiti kasnije da proširimo pistu da sleću veliki avioni – rekao je Vučić.

On je istakao da se to sve može samo ako ima privredni rast.

Ocenio je da firma „Behtel Enka“ radi izvanredan posao, i dodao da se taj projekat gradi tako brzo samo zahvaljujući „UK Fajnansingom“, koji posebo voli ministar finansija Siniša Mali.

– Ako nađete nekog ko daje uslove kao oni.. to je neverovatna ekspeditivnost, uradite sve efikasno i bez problema. Imaju vrhunske uslove. Zahvaljujući njima ovo ide brzo – dodao je on.

Vučić je kazao da će ovo biti najbolji autoput koji povezuje ceo moravski deo sa Beogradom, Nišom i zapadnom Srbijom.

– Mnogo srećan kada dođem ovde i vidim da ovo napreduje. Voleo bih da sve bude završeno do decembra da ljudi koji dolaze za praznike budu ponosni na svoju zemlju i razmišljaju o povratku – zaključio je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here