Samo osam mesta u Ligi Evrope

0

 

Srpski reprezentativac Milan Jovanović, sa golom i asistencijom bio je jedan od glavnih aktera meča protiv Panatinaikosa u Atini, pa domaći Standard u revanšu brani veliku prednost od 3:1.

 

"Rezultat iz prvog meča trebalo bi da je dovoljan za naš plasman u četvrtfinale. Imamo veliku prednost, postigli smo tri gola u gostima, ali znamo i da je iza nas tek prvo poluvreme. Panatinaikos je odigrao nekoliko fantastičnih utakmica u Ligi Evrope, a posebno se to odnosi na duele sa Romom. Pre prvog meča nisam očekivao pobedu, ali smo odigrali na visokom nivou. Očekujem da ponovimo izdanje i pokažemo da ovo nije naša poslednja reč u Evropi", rekao je Jovanović.

 

Veoma interesantna utakmica se očekuje na "Vezeru", gde domaći Verder igra protiv Valensije. Posle prvog meča na "Mestalji" u kojem je rezultat bio 1:1, jasno je da su obe ekipe kadre za podvig. Napadačka igra je ono što nas očekuje u Bremenu, a da li će šansu dobiti i Nikola Žigić, ostaje da se vidi.

 

Liverpul će na "Enfildu" pokušati da nadoknadi minus sa gostovanja Lilu (0:1), a menadžer "crvenih" Rafa Benites ubeđen je da njegov tima može do četvrtfinala.

 

"U Lili nismo bili dovoljno snažni, ali pred nama je još 90 minuta. Na ‘Enfildu’ možemo pobediti svakoga uz podršku naših navijača. Napredovali smo od poslednjeg meča. Razočaran sam rezultatom iz Lila, ali sam bio zadovoljan zalaganjem igrača. Moramo ostati pozitivni i verovati u pobedu", kazao je Benitez.

 

Dva gola viška uoči revanša u Londonu protiv Fulama ima i povredama "osakaćeni" Juventus, a rezultat od 3:1 braniće sa trećim golmanom na "Krejven Kotidžu". Naime, povređenom prvom čuvaru mreže Đanluiđiju Bufonu na listi rekonvalescenata priključio se i drugi golman Aleksander Maninger, pa će trener Alberto Zakeroni biti primoran da na teren pošalje Antonija Kimentija ili golmana mladog tima Karla Pinsolja.

 

Olimpik će u Marseju imati zadatak da se domogne bilo kakve pobede, a isti posao očekuje tim Volfsburga sa Rubinom, odnosno Sportinga koji u Lisabonu dočekuje madridski Atletiko.

 

Četvrtak, 18. mart:
19.00h Olimpik Marsej – Benfika (prvi meč 1:1)
19.00h Standard – Panatinaikos (3:1)
19.00h Fulam – Juventus (1:3)
19.00h Verder – Valensija (1:1)
21.05h Anderleht – Hamburger (1:3)
21.05h Volfzburg – Rubin (1:1)
21.05h Sporting Lisabon – Atletiko Madrid (0:0)
21.05h Liverpul – Lil (1:0)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here