Samoubilački napad avionom u Teksasu

0

Mesto nesreće u Ostinu

 

 

Federalne vlasti su identifikovale pilota kao Džozefa Staka, a američka televizijska stanica je izvestila da je on pre poletanja zapalio svoju kuću. Što se tiče zgrade poreske uprave, vatrogasci su rekli da je drugi sprat, na mestu udara letelice, veoma oštećen požarom. Očevici su naveli da se zgrada od siline udara zatresla i da su popucala mnoga stakla.

 

 

Policija sumnja da je Stak namerno udario u zgradu zbog problema koje je imao s poreskom upravom i o kojima je pisao u poruci objavljenoj danas na jednoj internet stranici.

 

"Nasilje nije odgovor, nasilje je jedini odgovor. Nekada sam pročitao da je definicija ludila kada se neprestano ponavlja ista radnja, uz očekivanje različitog ishoda. Konačno sam spreman da zaustavim to ludilo. Pa, gospodine poreski upravniče, hajde da probamo nešto novo: vraćam vam dug, mirno spavajte.", navedeno je u Stakovoj poruci.

 

Stak je objasnio da su ga "izludeli" poreski zakoni u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto nije uspeo da plati namete jer godinu dana nije imao nikakvog prihoda.

 

 

Pentagon je saopštio da su posle incidenta dva lovca F-16 upućena u patrolu iznad Ostina. U Vašingtonu, portparol Bele kuće Robert Gibs izjavo je da incident, po svemu sudeći, nije povezan s terorizmom, ali da je predsednik Barak Obama obavešten.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here