Samouki slikar napada Ameriku

0

Slobodan Miljević pored svojih radova u njujorškom konzulatu Srbije
 

Ovo nije prva Miljevićeva njujorška izložba. Godine 2009. on je već izlagao u ovom gradu, tačnije, u Agora galeriji kada je učestvovao na veoma uspešnoj grupnoj izložbi.

 

Poslednju izložbu otvorio je u Kulturnom centru u Somboru, a sada je slike sa te izložbe priključio ovoj novoj njujorškoj izložbi, pa je prostor Konzulata bio odličan za ono što je imao da pokaže.

– Prostor Konzulata je veoma lep i pogodan za izložbe, a u Konzulatu su svi ljubazni – naglašava on. – Otvaranje izložbe bilo je solidno i ja sam zadovoljan. Voleo bih da još više ljudi vidi moje slike i zato pozivam sve čitaoce "Vesti" da dođu na izložbu u Konzulat jer će ona biti otvorena svakog dana od 10 ujutro do tri popodne sve do kraja meseca oktobra.

On dodaje da će boraviti još neko vreme u Njujorku.

– Ostaću još malo u ovom gradu i probaću da nešto uradim sa svojim slikarstvom, odnosno da negde plasiram svoje slike. Moj cilj nije da ih obavezno prodam. Radim ono što osećam i pokušavam, najbolje što mogu, da izrazim svoje osećaje. S obzirom na to da sam uradio veoma mnogo slika, onda bih želeo da ih promovišem na što bolji način, a Njujork je kao centar umetničkog sveta odlično mesto za to!

U toku svoje karijere Slobodan Miljević učestvovao je na mnogim grupnim i samostalnim izložbama. Bio je zainteresovan za umetnost ceo svoj život, posebno za intelektualnu koncepciju savremene umetnosti. Učio je slikarstvo 90-ih tri godine kod profesora Dušana Todorovića, ali kaže da nije želeo da upisuje Likovnu akademiju.

– Nisam želeo da završim Likovnu akademiju i ovako se sam bavim istraživanjem likovnih tehnika i samog sebe. Poslednjih sedam godina slikam apstrakciju, dok sam ranije slikao nadrealizam.

Slobodan je došao u Njujork pre nekoliko dana i planira da poseti umetničke galerije u ovom gradu. Američke umetnike je upoznao kad je dolazio pre nekoliko godina u Njujork. Ovih dana je bio u Crkvi Svetog Save u Njujorku gde se družio sa našim svetom, a kaže da je prota njujorške crkve – otac Đokan Majstorović bio i na njegovoj prethodnoj izložbi i pružio mu podršku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here