EPA-EFE/Erik S. Lesser

Košarkaši Finiks Sansa eliminisali su Los Anđeles Lejkerse iz plej-ofa.

Ko bi rekao? Aktuelni NBA šampion Los Anđeles Lejkersi neće braniti titulu pošto su ih Finiks Sansi izbacili posle šest odigranih utakmica.

Finiks je u šestom meču u Stejpls Centru u Los Anđelesu slavio sa 113:100 i time zadao konačni udarac Lejkersima.

Povreda Entonija Dejvisa je, čini se, bila previše. Počeo je utakmicu u startnoj postavi, ali nije se dugo zadržao na parketu i zbog bolova se vratio na klupu gde je bespomoćno posmatrao poraz svog tima i eliminaciju.

Lebron Džejms je odigrao jako dobar meč sa 29 poena, 9 skokova i 7 asistencija, dok je Denis Šruder upisao 20 uz po 3 skoka i asistencije.

U pobedničkim redovima je mrežice palio Devin Buker, koji je ubacio čak 47 poena uz 11 skokova i 3 asistencije, 18 je imao Džej Krauder, a Kris Pol 8 uz 12 asistencija.

Ta prva četvrtina je bila kobna po Lejkerse, gde su ubacili samo 14 poena, naspram 36 Sansa i mogli smo da naslutimo šta će se dogoditi. Sansi su šutirali gotovo perfektno.

18 ubačenih trojki, rekord franšize, a samo je Buker šutirao 15 od 22 iz igre. I ne samo to, postao je prvi igrač od Barklija sa 47 poena i 11 skokova na jednoj utakmici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here