Šampioni za ponos!

0
Lična arhiva
FK Beograd U18

Srpska zajednica Sidneja u mladim fudbalerima Beograda ima decu za ponos! Selekcije ovog kluba do 18 i do 16 godina osvojile su titule šampiona u Ligi južnih distrikta Novog Južnog Velsa u svojim uzrastima i na taj način pokazali raskošan sportski talenat našeg naroda, ali i potvrdili da se u klubu odlično radi sa mlađim kategorijama.

Tim FK Beograda ispod 18 godina koji vodi trener Veso Papak u poslednjoj prvenstvenoj utakmici remizirao je sa Kemps Krikom u gostima 1:1 i time zadržao prednost od dva boda na vrhu tabele. Nakon rezultatskog deficita na početku meča, izjednačujući pogodak postigao je Dejan Dikić, pet minuta pre kraja meča.

Valja napomenuti da su od 15 odigranih utakmica Beogradovi osamnaestogodišnjaci samo dve igrali kao domaćini u Čizolm Parku, ali ih to nije sprečilo da zabeleže ukupno 10 pobeda i samo jedan poraz tokom tromesečne sezone.

Sledećeg vikenda juniori Beograda igraće plej-of za plasman u veliko finale, kroz koje će pokušati da objedine titule pobednika lige i prvaka sezone. Međutim, kako god da se završi razigravanje, tim do 18 godina će po prvi put u istoriji predstavljati Beograd na “Champion of Champions” takmičenju, za nezvaničnu titulu najboljeg mladog tima u Novom Južnom Velsu. Na ovom turniru srpski klub će odmeriti snage sa vršnjacima koji su osvojili lige ostalih fudbalskih okruga Novog Južnog Velsa. Drugim rečima, Vesina družina će mesec dana po završetku plej-ofa biti pravi fudbalski ambasador Beograda i srpske zajednice.

FK Beograd U16 – Dejan Gajić sa svojim šampionima

Kao i njihove starije kolege, tim Beograda do 16 godina takođe je završio prvenstvo na prvom mestu. Po završetku šampionske sezone, trener ekipe Dejan Gajić ponosno je rekao:

– Mnogi igrači su se istakli. Između ostalih Nikola Nisić sa 17 golova i 11 asistencija, zatim Kristijan Mekhil sa 11 golova i četiri asistencije, kao i Nikola Drča koji je bio strelac tri puta i zabeležio 11 asistencija.

Gajić dodaje i da je odbrambena linija na čelu sa Danielom Đurićem, Markom Uzelcem i Savom Kožulom odigrala izvanrednu sezonu.

– Pored momaka iz odbrane, i igrači srednjeg reda bili su pravi čelični ratnici i spona koja je obezbedila da naš tim besprekorno funkcioniše. Najistaknutiji u sredini terena su bili Luka Gajić, Nikola Drča i Nikolas Patane. Posebno treba spomenuti dva dečaka koji imaju samo 14 godina i igrali su ravnopravno sa dve godine starijim dečacima. To su golman Vaso Jovanović, koji je bio pravi panter na golu iako je najniži igrač u ekipi, kao i krilni igrač Jovan Mijalčić, koji je bio neukrotiv po desnom boku sa šest golova i tri asistencije – kaže trener ekipe Beograda do 16 godina Dejan Gajić.

Veliko hvala roditeljima

Trener ekipe Beograda do 16 godina Dejan Gajić odao je posebno priznanje roditeljima svojh igrača, koji su odigrali veoma važnu ulogu u šampionskoj sezoni.

– Veliko hvala roditeljima koji su mi pomogli tokom cele sezone. Njihov trud i podrška su nam dali dodatnu snagu da ostvarimo veliki uspeh – poručio je Gajić.