EPA/Toby Melville
Novak Đoković i Rodžer Federer

Pit Sampras i Tim Henman, dvojica legendarnih tenisera, diskutovali su o pitanju GOAT-a.

Trku za najboljeg tenisera svih vremena vode Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Jedno od glavnih pitanja je i broj osvojenih grend slemova.

-Novak i Rafa su mlađi od Rodžera, ko zna koliko još dugo Federer može da igra. Ako Novak i Rafa igraju na ovom nivou još pet godina, oni će vrlo lako preći 20 Grend slemova. Znam, Rodžer ima 20, ali oni će to uraditi – rekao je Sampras i dodao:

-Rafa dok god bude igrao Rolan Garos, on će osvajati. Eventualno, još neki grend slem. Mislim da Rodžer može da osvoji još neki GS. Nisam siguran da mu ova duga pauza pomaže, trebalo bi.”

Henman prednost u trci daje srpskom igraču.

-Saglasan sam sa tobom sa ovim u vezi sa godinama i Novakom, posebno Novakom. Znam da Rafa ima mnogo više fizičkih “pitanja”, podložan je povredama. I onda kada pogledate Novakovu fizičku spremu, godine, koliko je dominantan. Mislim da je osvojio pet od poslednjih sedam grend slemova tako što je pobeđivao posle pet setova. On je veoma težak rival i ako bih morao da odaberem jednom ime, to je Đoković – rekao je Henman.

Sampras je saglasan sa Britancem i dodaje da će Đoković u naredne tri, četiri godine i po ovom pitanju biti najbolji.

-On je pobeđivao svuda. Ne bih da izrazim nepoštovanje prema Rodžeru i Rafi, ali ako stvari budu dobro tekle po Novaka i ako bude bio fizički i mentalno spreman u naredne tri, četiri godine on će verovatno uspeti u tome – zaključio je Sampras.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here