San Lorenco šampion Južne Amerike!

0

 Fudbaleri San Lorenca su šampioni Južne Amerike
 

Prokletstvo je srušeno: San Lorenco je od danas i definitivno stao uz rame argentinskim i južnoameričkim velikanima! Klub iz predgrađa Buenos Ajresa je ispisao najvažniju stranicu u klupskoj istoriji staroj 108 godina osvojivši Kopa libertadores. U revanš meču finala najvažnijeg južnoameričkog klupskog takmičenja popularni Ciklon je pobedio Nasional iz Paragvaja rezultatom 1:0, a posle remija 1:1 iz prvog meča je to bilo dovoljno da stavi krunu prvaka Južne Amerike.

Do danas je San Lorenco bio jedini veliki argentinski klub koji nije imao titulu u Kopa libertadores. Decenijama su bili predmet podsmeha i prozivki protivničkih navijača zbog neuspeha u ovom takmičenju, ali od danas više niko ne može da im prebaci da nisu veliki. Plavo-crveni su stali uz rame ostalim velikanima: Independijenteu, Boki juniors, Estudijantesu, River Plati, Rasingu, Velezu i Argentinos juniorsima koji su, takođe, osvajali kontinentalne krune.

Zanimljivo, pitanje šampiona je rešio upravo Paragavajac! Jedini stranac u taboru San Lorenca, vezista Nestor Ortigosa, u 36. minutu je pogodio mrežu svojih zemljaka iz jedanaesterca posle igranja rukom Koronela u svom šesnaestercu.

 

 

Novog šampiona Južne Amerike verovatno uskoro očekuje i poseta svom najčuvenijem navijaču Papi Franju u Vatikanu koji ih je primio i posle osvajanja titule nacionalnog prvaka prošle godine. A, za pola godina i okršaj sa Kristijanom Ronaldom i drugovima u borbi za svetski tron.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here