Z. Mirković
Emotivan susret: Sandra Svirčev sa nekima od posetilaca

Odbor SPKD Prosvjeta u Austriji organizovao je u Beču humanitarnu promociju knjige “Feniks – Virutozni let” subotičke autorke s posebnim potrebama Sandre Svirčev. Ona se u sali hrama Vaskrsenja Hristovog u saradnji sa sveštenstvom predstavila ne samo kao talentovana autorka već kao i hrabra mlada žena velikog srca, koja se, kao osoba s posebnim potrebama godinama uspešno bori sa zdravstvenim teškoćama.

Svojom knjigom “Feniks – Virutozni let” Sandra se hrabro susreće sa životnim nedaćama, iskreno i do srži ogoljeno govori o svom trpljenju i borbi za normalan i častan život. Ona je uz podršku porodice, posebno majke Dragane Grbić, uspela da, kako kaže, nađe unutrašnji duhovni mir i veliku mentalnu snagu.

– Zahvalna sam na svemu. Pišem srcem, jer znam da tako čovek jedino i može da sagleda istinu. Iskrena emocija me vodi u svemu, prepoznaje i pronalazi put do onoga što je istinski čisto. Ambiciju za pisanje podstiče neopisiva želja da ono što osećam prenesem čitaocima da bi shvatili i cenili ono što je najdragocenije, a to je sam život. Deo svačijeg života može da probudi ono uspavano u ljudima koji su živeći za druge zaboravili na sebe – rekla je Sandra Svirčev.

Susret sa ovom književnicom bio je vrlo emotivan, a njena knjiga, topla i emotivna, izuzetno se dopala bečkoj publici.

– Druženje i razgovor sa Sandrom je neponovljivo iskustvo i posebna privilegija – kazao je domaćin večeri Srđan Mijalković, potpredsednik Prosvjete u Austriji.

Sandru je pozdravio i pohvalio i episkop austrijsko-švajcarski Andrej, koji ju je pozvao da i sledeće godine bude gost u Beču.

Starešina hrama Drago Vujić rekao je da je Sandra neko ko iz svog iskušenja ne nalazi patnju, već mudrost i duhovnost i da u stvari ona pomaže drugima na pronalaženju unutrašnje snage i duhovnog mira.

Posle promocije, druženje sa prisutnima je nastavljeno, a otac Drago je priredio svečani ručak za goste.

Vladika Andrej pozvao Sandru i njenu majku da dođu ponovo

Ključna saradnja sa SPC

Srđan Mijalković je ukazao na značaj saradnje sa SPC, a posebno sa episkopom Andrejom, koja je, kaže, ključna za ogroman broj projekata, ne samo Prosvjetinih već i uopšte, i u Beču, i širom dijaspore.

– Samo zajedničkim radom i saradnjom moguće su i ovakve humanitarne akcije, okupljanje dobrih ljudi i pomoć onima kojima je potrebna, kao Sandri sada – naglasio je Mijalković.

Posle promocije u sali hrama nastavljeno druženje