Sanja Ristić-Krajnov – najbolja glumica

0

Sanja Ristić-Krajnov u predstavi "Tri sestre"

 

Nagradu "Predrag Peđa Tomanović" dodeljuje istoimena Zadužbina, čiji su osnivači roditelji Milena i Milorad Tomanović. Ona se uručuje svake godine 17. januara na dan rođenja "mladog, velikog glumca".

  

"Nagrada koja nosi ime Predraga Tomanovića ostaje trajno posvećena glumcima njegovog duha, njegove osećajnosti i zaigranosti, svim onim vrsnim igračima koji će, i u vremenima posle svih odsanjanih snova, nastaviti započeti (i njegov) pozorišni san, san pred stvarnošću."

Žiri koji je izabrao ovogodišnjeg laureata radio je u sastavu: Miroslav Miki Radonjić, teatrolog, Ksenija Radulović, dramaturg i Jasna Đuričić.

Sanja Ristić-Krajnov je rođena 10. januara 1978. u Zrenjaninu. Prve glumačke korake napravila je u Dramskoj radionici Centar u svom rodnom gradu. Akademiju umetnosti u Novom Sadu, Odsek gluma, završila je 1999. u klasi profesora Petra Banićevića.

 

Od 1999. do 2007. bila je član Dramske scene Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu. Od 2007. je član Drame Srpskog narodnog pozorišta. Radila je kao asistent za scenski pokret na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, a danas radi kao asistent profesorke Jasne Đuričić na predmetu gluma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

Do sada je dobila nekoliko nagrada, među kojima su "Zlatna kolajna" na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, Nagrada za mladu glumicu na festivalu Vršačka pozorišna jesen i Nagrada Grada Zrenjanina za mlade talente.

 

Dobitnici Nagrade "Predrag Peđa Tomanović"

 

Do sada su nagrađeni: Aleksandar Gajin, Boris Isaković (2 puta), Jasna Đuričić, Srđan Timarov, Jugoslav Krajnov (2 puta), Nada Šargin i Aron Balaž (podelili priznanje), Jovana Stipić, Slavica Bajčeta, Vladimir Ćirković, Draginja Voganjac, Gordana Đurđević-Dimić i Gordana Jošić-Gajin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here