Ž. Marković
U klubu je i 50-ak naših dečaka i devojčica

Na periferiji St. Galena radi Akademija tenisa Falkenštajg u kojoj je jedan od glavnih trenera Kragujevčanin Stefan Bokor.

Trenutno je na akademiji oko 200 polaznika među kojima je i 50-ak naših dečaka i devojčica sa prostora bivše Jugoslavije.

– Krenuo sam sa pet godina da igram tenis ovde u klubu Falkenštajg, međutim sa 10 godina sam napustio Švajcarsku i otišao u Srbiju. Tamo me trenirao tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije Dejan Petrović. Kada sam se vratio u Švajcarsku sa 17 godina krenuo sam profesionalno da se bavim tenisom. Na moju žalost povredio sam se, pokidao Ahilovu tetivu i napustio profesionalni tenis. Ali mene je i dalje vukao reket i budio žar u meni. Prvo sam počeo da sparingujem nekim igračima, a sada evo već devet godina se bavim trenerskim poslom. Mnogo je lepo videti kako naša deca igraju lep tenis i normalno svima je Đoković kao uzor – priča nam Stefan Bokor, koji je rodom iz Kragujevca.
On navodi da je u klubu trenutno 33 aktivnih turnir igrača, a kao posebno talentovane izdvaja Aleksandra Šutića iz Paraćina, Gabrijela Gudalovića iz Srpca, Damjana Valjarevića, Natašu Šutić, Taru Novaković iz Zaječara i Nataliju Mišković.
– Bila sam i sedam dana kod Nadala u Akademiji tenisa Manakor na Majorci i to je veliko iskustvo – potrčala je da nam se pohvali Nataša Šutić, rodom iz Paraćina.
Dodaje da je bila na treninzima i u Italiji.
– Obožavam tenis, a idoli su mi Đoković, Vilijamsova i Ana Ivanović – kaže Nataša.
Tenis obožava i njen brat Aleksandar.
– Nataša je starija, a ja je pratim i idem njenim stopama. Od poznatih tenisera normalno najveći idol mi je Novak Đoković, pa onda Nadal, Monfis i Dimitrov – dodaje Aleksandar.

Uči i jezike

– Tenis sam počela da igram pre dve godine, volim mnogo da igram i ujedno učim i engleski i francuski jezik, kako kasnije ne bih imala problema u komunikaciji sa stranim saigračima. Inače, idoli su mi je Đole i Nadal, kao i Ana Ivanović – ističe talentovana Tara Novaković.

Pripreme u Kragujevcu

Ove godine 44 tenisera akademije Falkenštajg krenuće na pripreme u Kragujevac u Akademiju tenisa Dejana Petrovića. Tamo će imati i kondicione treninge i testove sa Zdravkom Novkovićem, bivšim trenerom Ane Ivanović.

Izvor:
Ž. Marković - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here