“Sankcijama ruše vlast u Moskvi, ali preživećemo”

0

Fonet/AP
Lavrov obećava da će Rusija iz ovoga izaći još jača
 

Lavrov je u intervjuu televiziji Frans 24 kritikovao EU i ocenio da njena spoljna politika nije nezavisna od SAD.

Upitan da li je njegovo mišljenje da su zapadne sankcije pokušaj da se ruski lideri oteraju s vlasti, on je rekao: "Imam ozbiljne razloge da verujem da je to slučaj. Neki političari to čak i ne pokušavaju da sakriju".

"Iskreno, šteta je što smo tokom toliko godina, precenili nezavisnost EU, i velikih evropskih država", kazao je Lavrov, aludirajući na SAD.

"Želim da vas uverim da će Rusija ne samo preživeti, već će i iz toga izaći još jača. Prošli smo kroz mnogo ozbiljnija iskušenja tokom naše istorije i svaki put izašli iz njih još jači", dodao je on.

Lavrov je kritikovao Kongres SAD što je u subotu jednoglasno usvojio nove sankcije protiv Rusije, a odobrio isporuku oružja Ukrajini.

"Više od 80 odsto (članova Kongresa) nije nikada putovalo van SAD. Oni žive u sopstvenom svetu, zato i nisam iznenađen ovom rusofobijom", kazao je ruski ministar.

Keri: Sve zavisi od Putina

Fonet/AP
Lavrov i Keri na jednom od svojih sastanaka

Šef diplomatije SAD Džon Keri izjavio je danas u Londonu da brzo ukidanje sankcija Rusiji "zavisi od izbora" ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Sankcije mogu biti ukinute kroz nekoliko nedelja ili nekoliko dana, u zavisnosti od izbora predsednika Putina", rekao je Keri. On je ocenio i da ima "konstruktivnog napretka" ruskih vlasti poslednjih dana po pitanju ukrajinske krize.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here