youtube.com/Miloš Serbia

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija može da uvede sankcije Rusiji samo ukoliko je spremna da se odrekne Kosova i Metohije.

– Ako smo spremni da se odreknemo Kosova i Metohije, onda možemo da uvedemo sankcije Rusiji. Ali, ako nismo spremni, onda ne možemo. Kako ćemo da odbranimo Kosovo bez nekog saveznika? Nisam primetio da smo dobili nekog novog saveznika – rekao je on.

Dačić kaže da Srbija bez Rusije teško može da sačuva svoju poziciju u UN i da zato treba izbeći “iracionalan i emotivan odnos prema prema trenutnoj situaciji”.

On kaže da sankcije ne bi naštetile Rusiji, nego Srbiji. “Rusija je ‘preživela’ sankcije Crne Gore, preživela bi i srpske”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, primarni interes Srbije je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

On je naglasio da je Srbija pod velikim pritiskom, jer ima onih koji će reći da Beograd mora da uvede sankcije Rusiji ili će joj biti zaustavljen put ka EU.

– Ako je tako, zašto onda neko ne kaže Prištini – ili ćete da dozvolite glasanje, primenite Briselski sporazum, ili je ovo kraj vaših evropskih očekivanja. Veći su pritisci na nas. Zašto? Zato što je Priština njihovo čedo – rekao je Dačić.

3 COMMENTS

  1. Dragi moj Ivice, za to bi morao da pitaš i građane Srbije. Naročito ukoliko ti je stalo do vlasti. Prosto ne mogu da zamislim takvu vest posle koje ne bi usledile velike demonstracije patriotskih snaga i građana , što bi u mnogome izazvalo političku nestabilnost a možda i gubitak vlasti. Mislim da to nije opcija ni za jednu vlast sem ukoliko nije izgubila kontakt sa realnošću.

  2. Naravno da je ova vlada izgubila kontakt sa stvarnoscu, sto se obicnog srpskog naroda tice – po njima SRbi nikad bolje nisu ziveli. A sto se tice “izgubljenog” Kosmeta – tu su neprikosnoveni – Science Fiction.

  3. Zapamtite da će Putin Vladimirovic
    Kosmet osloboditi i vratiti Srbiji.
    Živela bratska Rusija živo Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here