EPA/MAXIM SHIPENKOV
Anatolij Antonov

Rusija nije iznenađena novim sankcijama koje su uvele SAD i ostaje pri uverenju da ovakva ograničenja samo pogoršavaju globalnu ekonomsku situaciju i utiču na dostupnosti i bezbednosti hrane u svetu, saopštio je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

– Nismo iznenađeni novim ograničenjima – rekao je ambasador, opisujući ih kao „još jednu potvrdu rusofobične histerije Vašingtona“, prenosi TAS S.

– Uvereni smo da će se sa štetnom praksom ograničavanja samo pogoršati globalna pitanja, što će dovesti do novih poremećaja u lancima snabdevanja i uticati na bezbednost hrane. Ekonomske fluktuacije mogu uticati i na Sjedinjene Države – naglasio je Antonov na Telegram kanalu ruske ambasade.

On je još rekao da je Moskva čak i u situaciji kada je pogođena ograničenjima i zabranama, spremna da servisira svoje dugove.

– Uvereni smo da pokušaji da se blokira mogućnost plaćanja za Rusiju neće ostati neprimećena od strane ozbiljnih investitora, podrivajući poverenje u SAD – rekao je ruski ambasador.

Vlada SAD je 2. juna proširila svoje crne liste sankcija Rusiji ,zbog agresije na Ukrajinu, dodajući niz zvaničnika, preduzetnika i rukovodilaca kompanija, kao i 16 preduzeća.

Ministarstvo trgovine SAD dodalo je na crnu listu 71 pravno lice iz Rusije i Belorusije, uključujući brojne brodograditelje i proizvođače aviona, navodi TAS S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here