A. Vučićević
Sajam australijskog obrazovanja

U beogradskom hotelu Metropol Palace počeo je je Sajam australijskog obrazovanja.

Veliki broj budućih studenata se okupio kako bi saznao koji su uslovi za odlazak na ovaj daleki kontinent.

Sajam je otvorila ambasadorka Australije u Srbiji Rut Stjuart. Ona je istakla da je Australija sjajno mesto za život i studije.

– Mi smo lideri kada je obrazovanje u pitanju. Australija je multikulturalna zemlja, koja ceni slobode i različitost i to je čini sjajnim mestom za mlade ljude. Naš narod je prijateljski nastrojen, poštujemo svakog pojedinca i imamo visok kvalitet života. Zato mislim da niko neće pogrešiti ako izabere Australiju kao svoju studentsku destinaciju – rekla je Stjuartova.

O uslovima koje nude australijski univerziteti govorila je Elena Simić, direktorka agencije “Future  Option” koja se bavi upisivanjem studenata iz regiona i Srbije na studije u Australiji, ali  rešavanju svih poteškoća prilikom dobijanja vize.

– Australija nudi veliki broj mogućnosti. Studeti mogu da izaberu različite nivoe studija, mogu da rade tokom studiranja, da stiču iskustvo, upoznaju ljude iz raznih delova sveta. Takođe, ne postoje starosne granice, pa ljudi mogu i u kasnijim godinama da krenu, da povedu sa sobom decu i partnere i potraže bolju budućnost – rekla je Elena Simić.

Više o Sajmu moći ćete da čitate u nekom od narednih izdanje “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here