MN Press

Posle treće utakmice finala ABA lige koje su pratile razne nekošarkaške stvari, pa i višeminutni prekid u samom finišu, Crvena zvezda se oglasila saopštenjem.

Partizan je pobedio sa 70-67 i smanjio rezultat na 2-1 u finalnoj seriji.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

“KK Crvena zvezda mts nakon celokupnog haosa koji je viđen u trećoj utakmici finala neće i nema pravo više da ćuti! Zbog svojih sportskih ambicija, rada koji je uložio u ovoj sezoni sa višestruko manjim sredstvima od rivala u finalu, konačno i zbog miliona navijača našeg kluba, ali i košarkaške javnosti koja je primorana da gleda nemile scene, topovske udare, haos, gađanje i vređanje igrača, našeg trenera i stručnog štaba, naše delegacije koja je od početka utakmice bila izložena torturi poput gađanja sa kesama punim pljuvačke, upaljačima, mobilnim telefonima, staklenim flašama, ali i pogađanja i udaranja sudija pri izlasku iz hale?”

“I sve to uslovima u kojima je zbog prenatrpane hale sa skoro 1500 ljudi više od kapaciteta dvorane i ogromne kondenzacije, parket bio klizav i uslovi nemogući za odigravanje normalne košarkaške utakmice? Uz sve navedeno uz neprikladne komentare u direktnom prenosu utakmice, nakon kojih bi mogli da se zapitamo ‘da li gledamo iste događaje i istu utakmicu?’

KK Crvena zvezda zahteva da nam se javno kaže nakon ovoga što smo preživeli u trećoj utakmici – da „moramo“ da poklonimo titulu i „pokrijemo“ sezonu najtrofejnijem treneru, kao i da na tom „putu“ moramo da istrpimo ono što normalan čovek ne može da istrpi, a što je košarkaška javnost videla i tokom tročasovnog haosa koji je za nas počeo još pre nego što je počela utakmica (o čemu ćemo obavestiti javnost i sve dokumentovati u četvrtak).

Nakon druge utakmice u kojoj smo bili izloženi ogromnom pritisku i osude javnosti u delimično režiranoj predstavi pojedinaca, ostaje nam samo nakon ovoga što smo doživeli u trećem meču i ovom haosu da verujemo da će u četvrtoj utakmici u kakvim god okolnostima se igrala, svi živi izaći sa parketa. Jer ispred sporta postoje i neke važnije stvari!”, zaključuje se u saopštenju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here