Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je organizacija druge utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige bila veoma loša i izrazio sumnju da li su sva dešavanja, među kojima je bilo uvreda, bila unapred pripremljena.

– Crvena zvezda čestita svom rivalu na pobedi, što su maloborojni predstavnici kluba u hali i učinili odmah nakon utakmice. Odnos između igrača, trenera, većine funkcionera dva kluba je više nego korektan, međutim, organizacija utakmice je bila izuzetno loša. Ostaje da se pitamo namerno ili ne – navodi se na sajtu kluba.

Iz Zvezde ističu da je sve podsećalo na dešavanja završnice Kupa Radivoja Koraća pre dve i prošle godine u Nišu kada su viđeni brojni incidenti sa tribina, a da su u subotu od izlaska iz autobusa, preko zagrevanja, pa do završetka utakmice bili na udaru.

– Dobili smo jeftinu neargumentovanu “lekciju” iz košarke i morala od čoveka koji se u njoj nalazi dve godine, zaboravljajući da košarka nije ni počela niti će se završiti sa njim – aludirali su na predsednika Partizana Ostoju Mijailovića.

Dalje se dodaje da se drugi meč u seriji pretvorio u pokušaj linča i vređanje, ali i do fizičkog ugrožavanja bezbednosti malobrojne delegacije KK Crvena zvezda u dvorani.

Kako su naveli, “odbor za doček” i vređanje bio je još na parkingu pre ulaska u dvoranu za igrače Zvezde kada je upaljačima gađan i trener, a tvrdi predmeti bacani su i prilikom njihovog predstavljanja.

– Bilo je uvredljivih pesama na račun igrača, predsednika kluba i degutantnog transparenta, bacanja raznih predmeta na teren (upaljači, kovanice, plastične flaše, ključevi, pa i baterije…), uključujući i pirotehnička i eksplozivna sredstva, prilikom svake odluke sudija koja nije bila po volji “nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima”, kao i topovskih udara i bakljade.

Crvena zvezda saopštava da “ne želi da bude kolateralna šteta loših rezultata jednog fudbalskog kluba i nečijih ambicija koje se posle “performansa” mogu nazvati samo bolesnim i kao odskočna daska za nešto veće”, uz poruku da će učiniti sve da na najbolji način organizuje majstoricu za finale naredne subote.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here