Denis Šapovalov, svetski broj 12, je u polufinalu Vimbldona, što mu je najveći uspeh u karijeri, a do finala će morati preko Novaka Đokovića.

Kanadski teniser dao je intervjuu za ATP Tur u kojem je pričao o svom životu na turu na ATP turneji, od ključnih predmeta sa kojima putuje do nezaboravne putničke priče.

Koje dve stvari, koje nisu za tenis, uvek spakujete za putovanje?

– Definitivno moje slušalice, samo da bih stalno slušao muziku. U svakoj vožnji avionom imam slušalice, samo ubijam vreme slušajući različitu muziku. Zapravo sam slušao puno hip-hop stvari. Sviđa mi se G-Eazi, njegov sam veliki fan. Ali odnedavno slušam mnogo ruske muzike … ovi momci su takođe hip-hop umetnici.

Druga stvar koja mi treba, mora da bude moj telefon, samo da bih se povezao sa ljudima, pronašao načine za komunikaciju sa svima u celom svetu.

Koju ste stvar pred putovanje zaboravili što vas je uznemirilo?

– Mislim da zapravo nikada nisam zaboravio nešto tako loše. Bilo je jedno putovanje na kojem sam zaboravio donje rublje, pa je pretpostavljam to prilično loše. Ali, onda sam otišao u prodavnicu i kupio neke, pa je ispalo u redu. Uvek posle četiri puta proveravam da li imam važne stvari.

Da li uživate u putovanju svetom ili smatrate da je to deo posla i putujete jer ste profesionalni teniser?

– Uživam u putovanjima, ali ne u onoj meri u kojoj to moram zbog tenisa. I za mene je zadovoljstvo da ostanem na jednom mestu i da se skrasim i imam svoj prostor, svoje vreme i spavam u svom krevetu.

– Putovanje je za mene bilo prilična promena i nije bilo baš lako kada sam prvi put krenuo na turnire. Malo sam se borio s tim, ali kroz godine stekao sam iskustvo, navikao na to i nekako se prilagodilo. Sada zaista uživam u putovanjima i razgledanju svih različitih mesta. Uvek je zabavno videti različite stvari, različite turnire, pa se radujete tome svake godine.

Možete li da se setite turnira na koji ste otišli jer ste želeli da posetite taj grad?

– Naročito ove godine pokušavam da igram puno novih turnira da bih upoznao nova mesta. Pošto smo bili u balonu – nismo uspeli da odemo. Prvi put sam igrao Dohu i Dubai.

Koja je vaša najluđa priča sa putovanja?

– Nedavno sam doživeo jedno sra*e. Bio sam u Bradentonu i išao sam prema Majamiju na let za Barselonu. Sve je bilo u redu, stigli smo tamo i taman smo se spremali da se ukrcamo, a onda su otkazali let. Ponovo smo morali da uradimo PCR test, jer bi naš istekao. Morali smo da žurimo sa aerodroma i obavimo sve što je pre moguće da bismo dobili rezultate sledećeg jutra i nismo znali da li će rezultati doći ili ne. Srećom jesu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here