Foto: Tanjug/AP
Denis Šapovalov

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona igra protiv Denisa Šapovalova, koji veruje u sebe pred duel protiv najboljeg tenisera sveta.

Kada su ga pitali šta očekuje od meča sa Novakom, on ističe da veruje u pobedu i kaže da neće imati neku drugačiju pripremu.

– Mislim da ću se spremati na isti način. Igrali smo nekoliko puta, bio je bolji, ali u nekoliko poslednjih mečeva imali smo tesne duele. Osećam se veoma dobro, fizički sam sjajno u teniskom smislu, očigledno je da i on igra sjajno, čeka me teška bitka, ali kada izađete na teren rezultat je 0:0, sve je moguće u teniskom meču, boriću se za svaki poen i verujem u sebe, moram da verujem u svoju igru i da mogu da pobedim taj meč.

Šapovalov se dotakao i saveta njegove majke, Tese Šapovalove, koja mu je i trener, jer ga je od juniorskih dana savetovala da igra agresivno i da ne čeka greške rivala.

– Od ranog perioda moje karijere bio sam neko ko je preuzimao inicijativu, hteo sam da diktiram igru, a ne da se povučem i čekam greške rivala. Mama mi je uvek govorila, kada odrasteš, to će biti tvoja prednost, to je nešto što moraš da zadržiš i održavaš zbog budućnosti. Za mene je bilo dobro što je ona imala takvu viziju.

Još jednom je na pitanje novinara rekao da veruje u sebe i svju igru.

– Definitivno je ispred mene veliki izazov, očigledno je da Novak ove sezone igra neverovatno, kao i nekoliko prethodnih sezona, voli ovu podlogu, definivino super težak meč je ispred mene, ali kao što sam rekao, verujem u svoju igru, mislim da igram veoma dobar tenis, nije lako da pobedite ovakve igrače i morate da potpuno da verujete u sebe i svoju igru da ste sposobni da pobedite.

Upitan je i o statistici, ovo je Novakovo 10. polufinale Vimbldona, a njegovo prvo, ali Šapovalov ističe da se ne zamara statistikom.

– To nije nešto o čemu razmišljate previše, kao što sam rekao, kada izađete na teren tada je 0:0 na semaforu. Na kraju krajeva, to je teniski meč. Iskustvo i te statistike su nevažne u tom momentu ako igrate najbolje, na to sam fokusiran, pričaću sa svojim timom o taktici, ali ne razmišljam o iskustvu i statistici, najvažnije će biti ko igra najbolje u petak, ništa drugo vam nije zagarantovano.

Novinare je zanimalo i kako Šapovalov gleda na to da će po prvi put na ovogodišnjem Vimbldonu biti u ulozi autsajdera.

– Ne, to nije nešto na šta sam fokusiran, samo mislim na svoju igru, ništa drugo me ne interesuje. Kada stignete do polufinala Grend slema, nema favorita i autsajdera. Rezultat je 0:0 i igrate meč, može da ode u svakom smeru, to je moje razmišljanje – istakao je Šapovalov.

Na kraju su ga pitali i da li će njegova devojka, takođe teniserka, koja je u Švedskoj moći da dođe na finale, kao i njegov brat i otac.

– Ne, mislim da ne, voleo bih da zadržim ljude koji su tu sa mnom od starta turnira, ne želim da menjam to. Više je to na meni, želim da imam isto okruženje tokom cele nedelje – zaključio je kanadski teniser.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here