Youtube/phoenix
Manuel Saracin

Specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je da je važno da u dijalogu Srbije i Kosova nema tabu tema.

Saracin je rekao da Kosovo ne treba da se plaši rasprave o ZSO i da stvaranje nove Republike Srpske na Kosovu neće biti prihvaćeno.

– S druge strane, takođe je jasno da je najgori scenario ponekad pogrešan. To bi moglo biti stvaranje nove Republike Srpske, što nikome nije u interesu. Nećemo prihvatiti takav rezultat. Mislim da većina građana Kosova kao i kosovski političari to neće prihvatiti. Politički je to veoma teško, kao što je tema priznanja svakako veoma teška u Srbiji. Ali mislim da se ovo neće dobro završiti ako ne počnemo da se dotičemo teških pitanja i ne podignemo svest u društvu – rekao je Saracin.

8 COMMENTS

  1. Ovo je jedna lepa poruka siptarima , vi ne prihvatite da Srbi na KiM dobiju svoju autonomnu oblast Beograd neće da vas prizna a mi vam nibjednimanni drugima nemozemo pomoći u slučaju konflikta !!!

  2. Neće prihvatiti Republiku Srpsku na teritoriji Kosova. Ako već nema tabu tema ajde da govorimo o povratku Kosova u sastav Srbije. Pa nek Kosovo bude republika Srpska Srbima u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here