Saradniku Artemija pritvor do mesec dana

0

Vladika Artemije i Simeon Vilovski

 

 

Ona je precizirala da je istražni sudija saslušao Subotičkog i odredio mu pritvor zbog postojanja opasnosti da bi mogao da utiče na saučesnika i svedoke, da ponovi krivično delo, kao i zbog okolnosti pod kojima je delo izvrseno i visine zaprećene kazne. Rešenjem o sprovođenju istrage Subotičkom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba sužbenog položaja, dodala je Ristićeva.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da se Subotički sumnjiči da je u saizvršilaštvu sa protosinđelom Simeonom Vilovskim, izvršio krivično delo zlupotrebe službenog položaja, ali u sudu za sada nemaju informacije u vezi sa Vilovskim za kog se veruje da je u bekstvu.

 

Subotički je bio ovlašćeno lice za zastupanje Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, a Vilovski sekretar suspendovanog episkopa Artemija.

 

Ministar je rekao da je Vilovski, za kojim policija intenzivno traga, davao usmene naloge blagajniku Milivoju Markoviću da Subotičkom iz eparhijske blagajne isplaćuje gotovinu za navodno izvršene radove na rekonstrukcijama i adaptacijama manastira. Subotičkom je tako na ime fiktivnih radova iz blagajne Eparhije isplaćeno 349.875 evra – rekao je Dačić.

Firma "Rade Neimar" bila je angažovana na rekonstrukciji i obnovi manastira na Kosovu i Metohiji u periodu od 2004. do 2009. godine. Subotički je kum rođenog brata Simeona Vilovskog, sekretara vladike Artemija, za koga se tvrdi da je u bekstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here