Pixabay.com
Sarajevo

Napad na roditelje srpske dece i brojne druge činjenice potvrđuju da Sarajevo nije otvoren i tolerantan grad za Srbe, dok skandiranje grupe osmogodišnjaka iz Splita “Ubij Srbina” jasno pokazuje da roditelji i lokalna i šira zajednica vaspitaju i obrazuju decu u mržnji prema Srbima, istakao je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Linta je najoštrije osudio “zločin iz mržnje grupe bošnjačkih šovinista” koji su na Ilidži napali roditelje srpske dece iz FK “Zvezdara” i pozvao nadležne organe u Sarajevu da sankcionišu organizatore i počinioce u skladu sa zakonom.

On je naveo da je jedini razlog napada činjenica da je reč o srpskoj deci i njihovim roditeljima koji su došli iz Beograda na fudbalski turnir u Sarajevo, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona, čiji je Linta predsednik.

On je ukazao da su mnogi znameniti Srbi proterani iz naziva sarajevskih ulica, a umesto njih stoje imena poznatih muslimanskih fašista i zločinaca. Prema njegovim rečima, u Sarajevu su postavljene srbomrzačke table na zgradi Gradskog veća i na drugim mestima na kojima piše da su Srbi “agresori i zločinci”.

“Učenike osnovnih i srednjih škola u kantonu Sarajevu, ali i u drugim kantonima, od malena uče da mrze Srbe jer izučavaju na časovima brutalne izmišljotine o srpskoj agresiji, opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici. S druge strane, učenici u Kantonu Sarajevu ne izučavaju činjenice o masovnom stradanju i proterivanju Srba iz glavnog grada BiH”, ukazao je Linta.

On je naveo da je napadu na roditelje srpske dece prethodio tragičan incident kada je grupa osmogodišnjaka iz Splita skandirala srbomrzačku poruku “Ubij Srbina” za vreme utakmice protiv srpskih vršnjaka.

“To jasno pokazuje da se roditelji i lokalna i šira zajednica vaspitaju i obrazuju decu u mržnji prema Srbima. U Hrvatskoj ne postoji volja i želja za suočavanje sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću”, istakao je Linta.

Jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je juče napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” koji učestvuju na međunarodnom turniru.

Napadu je prethodio još jedan incident kada je grupa osmogodišnjaka iz Splita skandirala “Ubij Srbina” za vreme utakmice protiv srpskih vršnjaka.

2 COMMENTS

  1. Ovemu svemu je pod brojem jeden kriva politika u prošlosti a i sada. Djeca slusaju od starijih i prate razgocore kući . Djeca nemaju idola ni u Sprtu i kamoli negdje drugdje . Zamislite kada bi u javnosti politićari , sportisti Crkve i u školama se pričalo da nije bitno koje ko i da vjere i drugi ljudi treba dase postuju. Ja mislim da bi Svi pa ćak i Ta djeca kao ostali razmišljali sasvim drugačija. Vidise koliko je to sve zardjalo i koliko je veličina zaostala sa vremenom :

  2. Brastvo i jedinstvo je bilo mrtvo pr nego sto su ga ,,propagirali komunisti,,Doziveli smo dokaz ,,90,,
    Ovo sada je nastavak price pre ,,kominista,, Titino vreme je bilo samo pauza.
    Cilj je unistenje ,,Srpstva i Srbije,,jel dokazano stoji na putu ,,evropskih kreatora,,
    Sve se ponavlja kao nekad,za Srbe je ,,proslost majka buducnosti,,
    Dokazano,uvek je ovako pocinjalo….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here