Bivša ruska teniserka, nekada broj 1, Marija Šarapova prisetila se kako je došlo do toga da 15 meseci ostane bez tenisa zbog kazne od strane antidoping agencije.

Ruskinja je čak 10 godina koristila supstancu meldonijum za koju se ispostavilo kasnije kako je zabranjena oko čega je i ispao problem te 2016. godine.

– Tog jutra sam se probudila i osećala kao da se spremam za meč. Vrlo je teško misliti o tome da moraš da se suočiš sa svetom i kažeš da si zaje*ao sve – prisetila se Šarapova, a prenosi RT.

Ona je otkrila kako joj je njen otac, na preporuku ruskih rekala, rekao da koristi tu supstancu.

– Kad sam bila mlađa, videla sam da sam lošeg zdravlja i otac je tražio ličnog lekara u Rusiji. Iako smo živeli u Americi, on je mislio da je bezbednije da priča sa Rusom, ali taj lekar nije imao iskustva sa sportistima. Izveo je mnogo testiranja i sastavio spisak lekova koji bi se mogli uzeti i problemi koje sam imala od 2006, rekao je da će nestati sa mildronatom, koji se u Rusiji uzima kao aspirin – objasnila je Šarapova.

Zabranu igranja tenisa teško je podnela i nije joj bilo lako da se vrati tog aprila 2017. godine.

– Moja majka je tada nedeljama spavala kod mene, da bih imala društvo. Otac je takođe često bio tu da ništa ne bi pošlo po zlu, da ne bih počela da krivim druge. Moraš da preuzmeš kontrolu i znaš da si napravio glupost – kaže Šarapova.

U tom periodu bila je veoma ranjiva.

– Posle svoje žalbe sam se osećala slobodno. Sud se nije saglasio sa ITF-om jer ja nisam krila da uzimam meldonijum – istakla je Šarapova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here