Šarčević ponudio blanko ostavku iako smatra da ne bi trebalo da je podnese

Vestionline, Tanjug
2
Youtube/N1
Mladen Šarčević

Nakon skandala s “provaljivanjem” testa iz matematike, ministar provsete izjavio sinoć za RTS da je ponudio blanko ostavku.

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, izjavio je sinoć ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

Šarčević je za RTS rekao da su te tri osobe iz škole u Zemunu, i precizirao da je test uzet, dat drugoj osobi preko Vajbera, snimljen i dalje prosleđen osobi koja se bavi medijima. Istakao je da su ljudi provereni i da je policija uradila svoj deo posla.

Na pitanje da li on kao resorni ministar ima moralnu odgovornost zbog propusta do kojih je došlo, Šarčević je rekao da je njegova moralna odgovornost to što se odjednom uhvatio da radi toliko posla i da je ponudio svoju blanko ostavku.

– Ako treba da se ministri menjaju na dnevnom nivou zbog čaršije, političkih stranaka, nekih sindikata, onda to neka radi onaj koji je odgovoran. Ja mislim da moji šefovi od mene uvek imaju blanko ostavku i ja sam im je danas ponudio. Oni to uvek od mene mogu da zatraže – rekao je sinoć Šarčević.

“Premijerka i predsednik su me podržali”

Šarčević je dodao da je premijerki i predsedniku Srbije ponudio svoju blanko ostavku, ali da su ga oni podržali u njegovom radu.

Na pitanje zašto smatra jednim od svojih šefova predsednika, a ne samo premijerku Srbije, on je podsetio da ga je upravo predsednik, koji je tada bio premijer, pozvao u vladu i da oseća moralnu odgovornost prema onom koji ga je i pozvao.

Upitan zašto je izjavio da ne bi trebalo da podnese ostavku, ministar je odgovorio:

“Zato što treba da se sagleda ceo sistem rada Ministarstva prosvete i da se pročita izveštaj Evropske komisije, po kojem je najbolje ocenjeno upravo to ministarstvo”.

On je, uoči početka današnjeg polaganja kombinovanog testa, obišao OŠ “Vuk Karadžić” u Beogradu, i rekao da je test bezbedan.

2 COMMENTS

  1. Odavno ti nisi za tu fotelju. Da nesto znas vec bi uradio unapredjenje obrazovanja u Srbiji i izbacio te gluposti od mature koje su uvedene jos u XVIII vjeku.

  2. Zašto daje ostavku?Zato što su montenegrin Djilas i ulučar Trifunović izveli decu na ulicu.Pa zato se ne daje ostavka,već se kazne oni koji su krivi za ovaj slučaj tj.treba ih strpati u zatvor pod sintagmom da su rušilački faktor Srbije što naravno podleže krivičnom postupku.Pa nek posle pokušaju na isti način.Ako su to pak prosvetni radnici na robiju s njima i oduzeti im doživotno pravo bavljenja profesijom i uopšte pravo zapošljavanja u državnu službu čak i kao čistačica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here