Šarić: General Papaja me pržio na vatri

0

Nastavljeno suđenje Darku Šariću

Šarić je pred sudom izjavio da se protiv njega vodi montirani politički proces i da je novac stekao legalnim putem, prodajom svoje firme "Štampa" 2005. godine za 29 miliona evra. Prema Šarićevim rečima, sudski proces protiv njega montirala je osoba koju je nazvao "general papaja".

 

"Neću da dam njegovo ime tužilaštvu jer me on četiri godine medijski prži pa nek se sada znoji", rekao je Šarić. Na zahtev zamenika tužioca Saše Ivanića da Šarić otkrije identitet "generala papaje", reagovao je advokat odbrane Radoslav Baćović koji je kazao da je neprimereno da tužilaštvo ispituje Šarića koji je rekao da neće odgovarati na njihova pitanja.

 

Prvooptuženi Šarić je kazao da nakon iznošenja odbrane, neće odgovarati na pitanja tužilaštva jer je u međuvremenu protiv njega proširena istraga što ga je omelo da pripremi odbranu. "Tužilaštvo pokušava da nelegalno sakupi dokaze protiv mene, hapsi nevine ljude i advokate misleći da će neko od njih priznati nešto", rekao je Šarić iznoseći odbranu.

 

Baćević: Šarić sledećeg meseca o imenu generala

Branilac Darka Šarića Radoslav Baćević izjavio je danas da će njegov klijent verovatno sledećeg meseca otkriti ime osobe za koju tvrdi da je montirala sudski proces protiv njega. Baćević je novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu kazao da se radi o policijskom generalu, ali da ni on ne zna ime te osobe. Na pitanje novinara da li je kao svedoke odbrane Šarića pozvao i neke političare, Baćević je odgovorio: "Nismo, još uvek".

 

Šarić se na zahtev sudskog veća ponovo izjasnio da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice. Prema njegovim rečima, ostali optuženi su ga poznavali kao
biznismena a ne prodavca drogom i oni su sada oštećeni jer su im "upropasćene karijere". Darko Šarić i njegovi saradnici po više optužnica terete se za
šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here